Site icon narod.hr

Bjelica uoči derbija protiv Gorice: ‘Gubili smo mi i ranije od jakih protivnika’

Osijek, 5.9.2020.- Nenad Bjelica, novi trener hrvatskog nogometnog prvoligaša Osijeka, predstavljen je javnosti na prigodnoj konferenciji za novinare na gradilištu novog stadiona na Pampasu. foto HINA/ ua

Rijeka je u srijedu iznenađujuće iz Kupa Hrvatske izbacila Osijek Nenada Bjelice, koji se s Dinamom bori za naslov prvaka Hrvatske. S obzirom da su ostali bez mogućnosti osvajanja trofeja u Kupu Osijeku je preostalo prvenstvo i novi izazov. Valja zaboraviti ono što se događalo u kup utakmici. Koliko je to zapravo moguće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Sada to moramo potisnuti i izvući pouke. Nakon tog poraza dobra je vijest, tako na to gledam, da u nedjelju imamo pred sobom novu utakmicu, a i doživljavamo je kao prigodu za povratak na pobjedničku stazu”, kazao je Bjelica na tiskovnoj konferenciji najavivši tako novi derbi u Gradskom vrtu.

Koliko je i je li uopće poraz od Rijeke i ispadanje u Kupu ostavilo traga na momčadi koja ove sezone ima velike ambicije? Ne zna to čak ni sam Bjelica.

”Kao i uvijek u ritmu rada nakon odigrane utakmice, prvi trening koji uslijedi je onaj regeneracijski, ni na drugom, idućem, ne može se puno učiniti na fizičkoj pripremi, pa najviše radimo na onoj psihološkoj, mentalnoj. Bilo je i ranije poraza s kojima smo se suočili, od Basela, Dinama, Rijeke, Gorice, ali uvijek smo pokazali tu mentalnu snagu i pronašli put u nove pobjede. Vjerujem i ovaj puta da će biti tako”, smatra trener drugoplasirane momčadi hrvatskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redu je derbi u Gradskom vrtu protiv trećeplasirane Gorice, koja je itekako u prošlosti znala ”zapapriti” Osijeku…

S obzirom na ispadanje u Kupu u kakvoj situaciji Osijek dočekuje Goricu, koja će biti itekako nezgodan protivnik ponajboljoj momčadi HNL-a?

”Gubili smo mi i ranije od jakih protivnika, s golom razlike, ali nitko nas nije tako porazio kao Gorica. Baš nas je razbila i taj je poraz za sve nas bio bolan šamar.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Gorice je Siniša Oreščanin, dakle, kao i Rijeka ranije tako i Gorica sada ima novog trenera, što on može prirediti Osječanima?

”Teško je to reći. Iako je Gorica s nekoliko novih igrača, čini mi se da u samoj igri nije puno mijenjala. Iako, nikad se ne može predvidjeti, još i manje znati plan protivnika dok ne izađe na teren. Jasno mi je da Gorica sada s novim trenerom i nekim novim igračima i dalje teži igri kao i ranije, ali naš je plan dati sve od sebe i dobiti utakmicu, osvojiti sva tri boda”, poručio je Bjelica, koji ipak nije želio govoriti  momčadi koja će početi od prve minute protiv Gorice. No ipak je ponešto razjasnio.

”Danijel Lončar ima tri žuta kartona i za njega moram naći zamjenu. Nisam još odlučio, ali bit će to jedan od preostale dvojice u našem kadru koji su po vokaciji stoperi, dakle, Gutieri ili Caro”, zaključio je strateg Osjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version