Blanka Vlašić: Finale Dijamantne lige u Zuerichu bit će moje EP

Dva tjedna nakon što je zbog ozljede otkazala nastup na Europskom prvenstvu u Zuerichu Blanka Vlašić će se vratiti na skakalište baš u Zuerichu i to 28. kolovoza na finalnom mitingu Dijamantne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Posljednjih tjedana svaki dan sam nakon treninga odlazila na fizikalnu terapiju u Šibenik kod Nenada Bakule i situacija s ozljedama se vidno popravila. Radili smo puno vježbi za jačanje koljena i Ahilove tetive te na njihovoj stabilizaciji. Kako je stanje postajalo bolje, pojačavala sam treninge i tada smo vidjeli da postoji šansa da nastupim na mitingu u Zuerichu. Normalno smo trenirali, ali smo izbjegavali skakanje jer nismo htjeli riskirati”, objavila je danas Blanka Vlašić na svom internetskom portalu.

Po njezinim riječima za potpuni oporavak i vraćanje koljena u normalno stanje trebati će oko tri tjedna terapije po okončanju sezone, a nakon tri tjedna neskakanja Blanka se nije željela upuštati u nikakve prognoze.

“Bit će mi jako zanimljivo vidjeti kako će to izgledati nakon 20 dana bez skakanja. Vjerujem da ipak neće biti većih problema, da ću pronaći tehniku i da se ovaj period neskakanja neće pokazati pogubnim. Stali smo na vrijeme, nismo išli grlom u jagode i uspjeli smo staviti ozljedu pod kontrolu. Kako bi šahovskom terminologijom rekao doktor Đurović, žrtvovali smo figuru, da bismo dali šah-mat. Zato mogu reći da će finale Dijamantne lige biti moje Europsko prvenstvo”, optimistična je Blanka koja gleda i dalje od Zuericha: “Naravno, ako u Zuerichu sve dobro prođe nadam se nastupiti i na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu. A onda se nadam i sljedećoj sezoni bez pauza i ozljeda”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.