Blanka Vlašić imenovana novom dopredsjednicom HOO-a

Foto: fah

U Zagrebu je održana 26. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, a potom i 62. sjednica skupštine, na kojoj je za novu dopredsjednicu HOO-a imenovana proslavljena atletska olimpijka Blanka Vlašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja hrvatska i ponajbolja svjetska skakačica u vis svih vremena u rujnu je postala predsjednicom Komisije sportaša HOO-a, a osobi na toj dužnosti, prema Statutu HOO-a, predviđeno je i dopredsjedničko mjesto u nacionalnoj olimpijskoj udruzi. Blankin prethodnik na obje spomenute dužnosti bio je sjajni veslački olimpijac Damir Martin, kojem je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio na dobro obavljenom poslu u prethodnom mandatnom razdoblju. Podsjetimo, Blanka Vlašić je početkom listopada izabrana i u članstvo Komisije sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Budući da su trenutačno uz predsjednika Matešu još dvije dopredsjednice (Morana Paliković Gruden i Sanda Čorak) te jedan dopredsjednik (Željko Jerkov), Blanka Vlašić ocijenila je svoju novu dužnost dodatnim velikim iskorakom za hrvatski ženski sport i ravnopravnost spolova u sportu. Osim nje, novi članovi skupštine HOO-a iz redova Komisije sportaša su srebrni tokijski gimnastičar Tin Srbić i višestruka olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec.

Skupština HOO-a prihvatila je prijedlog Programa javnih potreba sporta državne razine i Financijski plan HOO-a za 2022. godinu u iznosu od 218,5 milijuna kuna, kao i Projekt priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaša na Igrama XXXIII. olimpijade u Parizu 2024. godine te izmjene i dopune Pravilnika o kategorizaciji sportaša, skupa s kriterijima kategorizacije po sportovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U punopravno članstvo HOO-a primljeni su dosadašnji pridruženi članovi Hrvatski cheerleading savez i Hrvatski powerlifting savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.