Blažević: Imamo najbolje veznjake na svijetu

ćiro blažević
Foto: fah

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Blažević, koji je s “vatrenima” ostvario najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj u razgovoru je za kinesku novinsku agenciju Xinhua izjavio kako očekuje velike stvari od naše reprezentacije na skorašnjem SP u Brazilu (12. lipnja – 13. srpnja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jako sam optimističan. Imamo dosta razloga za vjerovati Niki Kovaču i skupini talentiranih igrača koje vodi. Teško je pronaći toliko talenta u drugim reprezentacijama, pa je stoga logično očekivati da hrvatska reprezentacija odigra važnu ulogu na Svjetskom prvenstvu”, izjavio je Blažević.

“Kada pogledate skupinu u kojoj Hrvatska igra, tada je uobičajeni zaključak kako je Brazil nepobjediv, a to je pogrešno”, mišljenja je Blažević koji je dodao kako u nogometu ne pobjeđuje uvijek favorit, čak i kada je mnogo jači od suparnika, a to je i jest ljepota sporta. Smatra kako bi Hrvatska trebala biti jedna od dvije reprezentacije koje će se plasirati u osminu finala, sve drugo bilo bi razočaravajuće.

Utakmica na otvaranju SP protiv Brazila bit će prilika za hrvatske igrače pokazati svoj talent cijelom svijetu, ali Blažević smatra kako dojam koji će ostaviti nije važan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dojam kratko traje u našim sjećanjima, ono što ćemo pamtiti je rezultat. Što se te utakmice tiče, ja sam također vrlo optimističan bez obzira kako to čudno zvučalo. Brazil vjerojatno ima najtalentiraniju momčad, ali i ona će biti pod velikim pritiskom što će biti otežavajuća okolnost. Imat će osjećaj kao da voze pod ručnom i nadam se kako će Hrvatska iskoristiti situaciju”.

Nakon utakmice protiv domaćina, Hrvatska će se u preostale dvije utakmice u skupini suočiti s novim problemima, velikom vlagom u Manausu koja će odgovarati Kamerunu, jer su igrači iz Afrike više naučeni na nju, te glasnom podrškom s tribina za Meksiko u Recifeu.

“Kamerun je opasniji od Meksika. Meksikanci imaju problema u svojoj momčadi, nedavno su izgubili u prijateljskoj utakmici od Bosne i Hercegovine, ali smatram kako se niti jedni od njih ne mogu mjeriti s Hrvatskom”, kazao je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakvi su izgledi Hrvatske u osmini finala u kojoj bi najvjerojatnije igrala ili protiv branitelja naslova Španjolske ili protiv aktualnog doprvaka Nizozemske, Blažević je diplomatski odgovorio da “kada jednom dođemo u ‘nokaut’ fazu, sve je moguće i teško je predvidjeti ishod utakmice”.

Dodao je i kako su prognoze za kockare, a ne za one s dubljim znanjem o igri. Iako voli reći kako ima znanje, nikad nije bio dobar u prognozama.

Blažević je u zaključku izjavio kako ga ova generacija hrvatskih igrača podsjeća na onu koju je on vodio do polufinala prije 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da, ova me momčad podsjeća na onu koja sam ja vodio u Francuskoj ’98. Nogometna igra se razvija, ali vezni red ostaje kralježnica momčadi. Po mom mišljenju, hrvatski veznjaci su najbolji na svijetu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.