Bodovi za ”WorldTour”: Mladi ruski biciklist Pavel Sivakov pobjednik ovogodišnje utrke “Kroz Poljsku”

Foto: fah

Mladi ruski biciklist, 22-godišnji Pavel Sivakov (INEOS) pobjednik je ovogodišnje utrke “Kroz Poljsku”, koja se boduje za “WorldTour”, a koja je završila u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sedam etapa Sivakov je ostvario dvije sekunde prednosti u odnosu na drugog Australca Jaija Hindleya (Sunweb), odnosno 12 sekundi u odnosu na trećeg Talijana Diega Ulissija (UAE Emirates). Za mladog Rusa ovo je prva pobjeda u etapnoj utrci na “WorldTour” razini.

Uoči posljednje, sedme etape vožene sa startom i ciljem u Bukowini Tatrzanskoj u dužini od 147.3 kilometara, Sivakov je bio drugi u ukupnom redoslijedu sa četiri sekunde zaostatka za Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), no Vingegaard je vrlo brzo izgubio kontakt s glavnom skupinom i ispao iz utrke za ukupnu pobjedu dok je Sivakov uz pomoć svojih momčadskih kolega mirno kontrolirao situaciju i ciljem prošao u velikoj skupini vozača sa 2:15 minuta zaostatka za pobjednikom etape Slovencem Matejom Mohoričem (Bahrain).

Mohorič je do prve ovogodišnje pobjede stigao sa 55 sekundi ispred drugog Amerikanca Neilsona Powlessa (Jumbo-Visma), odnosno 1:07 minuta ispred trećeg Talijana Gianluce Brambille (Trek-Segafredo).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje, 76. izdanje utrke “Kroz Poljsku” ostat će nažalost upamćeno po tragičnoj pogibiji mladog 22-godišnjeg Belgijanca Bjorga Lambrechta (Lotto-Soudal) koji je podlegao ozljedama zadobivenim u padu tijekom treće etape u ponedjeljak.

REZULTATI,
7. ETAPA:
1. Matej Mohorič (Slo/Bahrain) 4:04:42
2. Neilson Powless (SAD/Jumbo-Visma) +55
3. Gianluca Brambilla (Ita/Trek-Segafredo) +1:07
4. Tsgabu Grmay (Eti/Mitchelton-Scott) +1:19
5. Pawel Poljanski (Polj/BORA-Hansgrohe) +1:32
6. Daniel Navarro (Špa/Katjuša) +1:57
7. Kilian Frankiny (Švi/Groupama-FDJ) +1:57
8. Pierre Latour (Fra/AG2R) +2:15
9. Sergio Higuita (Kol/Education First) +2:15
10. Diego Ulissi (Ita/UAE Emirates) +2:15
KONAČNI REDOSLIJED:
1. Pavel Sivakov (Rus/INEOS) 26:20:58
2. Jai Hindley (Aus/Sunweb) +2
3. Diego Ulissi (Ita/UAE Emirates) +12
4. Sergio Higuita (Kol/Education First) +14
5. Tao Geoghegan Hart (VB/INEOS) +14
6. Pierre Latour (Fra/AG2R) +15
7. Davide Formolo (Ita/BORA-Hansgrohe) +16
8. Chris Hamilton (Aus/Sunweb) +16
9. Rafal Majka (Polj/BORA-Hansgrohe) +16
10. James Knox (VB/Deceuninck-QuickStep) +16

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.