Boksači Hrgović i Sep optimistični uoči Svjetskog prvenstva u Dohi

Zagreb, 02.10.2015 - Konferencija za medije povodom odlaska boksaèa Filipa Hrgoviæa i Hrvoja Sepa na Svjetsko prvenstvo koje æe se održati od 03 – 16. listopada 2015. u Dohi. Na fotografiji Hrvoje Sep, Filip Hrgoviæ. foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Nakon što su u kolovozu na EP-a u bugarskom Samokovu osvojili zlato i broncu, hrvatski boksači superteškaš Filip Hrgović i poluteškaš Hrvoje Sep u subotu putuju na Svjetsko prvenstvo koje će se od 3. do 16. listopada održati u katarskoj Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Hrgović, koji je na EP-u osvojio zlatnu medalju, ističe da bi ga na Svjetskom prvenstvu također jedino zadovoljilo zlato.

“Jedino čime bih bio zadovoljan je zlato, a to što sam osigurao nastup na OI u Riju je olakotna okolnost”, kazao je Hrgović u petak na konferenciji za novinare.

“Pripreme su bile standardne, a bilo bi još bolje da smo imali sparing partnere različitih stilova. U mojoj kategoriji izdvojio bih Kazhastanca Ivana Dička, Magomedrasula Medžidovaa iz Azerbajdžana te Britanca Joea Joycea. Kraj je sezone i malo sam umoran i emocionalno ispražnjen. No, ako odradim kako znam, mogu dobiti svakoga”, dodao je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Sep, brončani sa EP-a, u Dohi želi do medalje i plasmana na OI, a to će izboriti samo finalisti.

“Možda je i bolje da samo finalisti idu na Olimpijske ige. Bez obzira na umor i stanje tijela željan sam uspjeha. Što se tiče najvećih favorita izdvajaju se Kubanac Julio Cesar La Cruz, zlatni na posljednja dva SP-a, te Kazahstanac Adilbek Nijazimbetov, koji je bio srebrni. Tu su još i Irac Joseph Ward te Ojbek Mamazulunov iz Uzbekistana. Protiv svih njih sam boksao i pobjeđivao. No, nema smisla razmišljati o tome koga će ti donijeti ždrijeb. Koncentriran sam na prvo kolo, jer vas na SP od početka do kraja čekaju teški protivnici”, izjavio je Sep.

Trener reprezentacije Leonard Pijetraj unatoč kratkim pripremama je optimističan: “Šest tjedana je kratko vrijeme za pripreme. Bilo je teško nabaviti sparing partnere, jer za njih morate unaprijed osigurati novac, a to je uvijek problem u amaterskom boksu. Tu smo imali veliku pomoć od naših splitskih kolega, a posebice od Marina Mindoljevića. Hrgović i Sep mogu dobiti svakoga, ali od početka moraju biti sto posto fokusirani”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.