Borila se s depresijom: Aktualna svjetska prvakinja u biciklizmu počinila samoubojstvo, imala je samo 23 godine

Foto: Nicola, Wikimedia Commons

Američka biciklistica Kelly Catlin u dobi od samo 23 godine počinila je samoubojstvo. Sve se odvilo prije nekoliko dana, u petak, a da je riječ o samoubojstvu potvrdio je i njezin brat Colin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja sestra Kelly je sinoć počinila samoubojstvo. Ona je jedina osoba s kojom sam dijelio cijeli svoj život, i strašno će mi nedostajati”, napisao je na Facebooku Colin Catlin.

Podrška obitelji sa svih strana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke podrške obitelji stižu sa svih strana. Od vrhunske sportašice oprostio se i predsjednik Američkog biciklističkog saveza Rob DeMartini.

“Kelly je bila više od sportašice i zauvijek će ostati dio američke biciklističke obitelji. Svi smo sada uz njene najbliže, strašno će nam svima nedostajati”, poručio je.

“Njezin odlazak strašno nas je pogodio. Izgubiti tako nevjerojatnu i mladu osobu je jako teško. Kelly je bila naša prijateljica i timski kolega. Iskrena sućut njezinoj obitelji i svima koji su je imali sreće poznavati”, poručila je njezina biciklistička ekipa Rally UHC Cycling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva mjeseca pokušala je samoubojstvo

Kako navode strani mediji Catlin je već ranije pokušala samoubojstvo. Ove je zime imala potres mozga, zbog čega je morala prestati trenirati, a sve to ju je mučilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bila je jako loše, nije mogla trenirati kao prije, a mučile su je depresija i glavobolje, te je bila osjetljiva na svjetlo. Pokušala se ubiti u siječnju, a obitelji i nama kolegama je ostavila dugačak e-mail u kojem je pisalo da joj misli divljaju danima, strašno se povukla u sebe i postala je mračna. Nakon e-maila zvali smo policiju koja je u zadnji trenutak spriječila da počini samoubojstvo”, rekao je njezin trener Charlie Townsend.

U tekstu otkrila koliko joj je teško

Catlin je prije mjesec dana objavila tekst za Velo News u kojem je istaknula da teško usklađuje svoje obveze na fakultetu i život profesionalnog sportaša.

U članku je usporedila svoju svakodnevnicu sa ‘žongliranjem noževima’.

Bila je izuzetno talentirana – osim biciklizmom svirala je violinu i studirala matematiku na Stanfordu, gdje si je i oduzela život. Inače je bila trostruka svjetska prvakinja u ekipnom dvoranskom biciklizmu te srebrna s Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, a bavila se i cestovnim biciklizmom.

Počela se baviti biciklizmom kad je vidjela sestru Christine i brata Colina u tom sportu. No,  bila je bolja od njih i u reprezentaciju je ušla već 2013. godine sa samo 17 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.