Borna Sosa objasnio zašto je odlučio zaigrati za Njemačku

epa08849089 Thomas Mueller (L) of Bayern Munich in action against Borna Sosa (R) of VfB Stuttgart during the German Bundesliga soccer match between VfB Stuttgart and Bayern Munich in Stuttgart, Germany, 28 November 2020. EPA/Matthias Hangst / POOL CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

“Odbjegli” Borna Sosa, koji je uoči Europskog prvenstva izabrao igranje za njemačku nogometnu reprezentaciju, objasnio je u izjavi za HRT svoj odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moj odabir je zato što u hrvatskoj reprezentaciji, a već sam tri godine u njemačkoj ligi, nisam nijednom dobio poziv za A reprezentaciju Hrvatske. Ja tu nikog ne osuđujem, nego kažem da je to njihov odabir, znači da smatraju da imaju igrače na toj poziciji umjesto mene, ja respektiram njihovu odluku, ali onda sam ja na osnovi cijele te situacije donio svoju odluku, a to je da idem igrati za Njemačku, rekao je za HRT Borna Sosa.

– Ja iskreno rečeno nisam zadnjih osam mjeseci komunicirao s nikim ih HNS-a direktno. To je uvijek bilo na toj nekoj priči da sam ja na tom nekom širem spisku, da bih mogao, da bih mogao, da bih mogao, ali meni nikad nije došao taj poziv. Meni nije problem izvaditi njemačku putovicu, već sam je izvadio, to su oni znali, bili su informirani, oni su napravili sve što su mogli da ja dobijem tu putovnicu što je prije moguće. S njima sam u kontaktu zadnja četiri mjeseca, oni su me stvarno možda svaki dan zvali, svaki dan kontaktirali da bi to što prije napravili, kaže Sosa.

– HNS je zadnja dva mjeseca imao informaciju da imam i da ću dobiti njemačko državljanstvo, no nitko me nije nazvao u vezi toga. Gledam to kroz poslovni svijet, jer Hrvatska je zemlja u kojoj sam se rodio i koju volim najviše na svijetu, to se nikad neće promijeniti, zaključio je Sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.