Site icon narod.hr

Branko Ivanković komentirao turbulencije na Maksimiru: ‘Jedna je osoba najvažnija, a mnogi to ne razumiju’

Foto: fah

Branko Ivanković u svom je Varaždinu, inače radi kao izbornik Omana gdje se svojevoljno, odlučio odreći dijela izborničke plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osobno su mi se zahvalili i u Omanu, čak su bili i iznenađeni mojom reakcijom, nisu to tražili. Ali ja sam smatrao da je to normalno, s obzirom da nema gotovo nikakve aktivnosti, osim kućnih analiza i planiranja. Nema utakmica ni u ožujku, otkazane su i one u lipnju i smatrao sam da je normalno da plaću smanjim 40 posto za travanj i svibanj. A kad krenemo s nogometom, onda ćemo se vratiti u normalu”, rekao je za Sportske novosti.

Prati i što se zadnjih dana događa u Dinamu.

“Ne mogu biti arbitar. Trebalo je bolje komunicirati s obje strane. Klub i reprezentacija su najvažniji, nitko nije važniji od njih. Tako se treba i ponašati, a opet bez igrača se ne može igrati, zato je i šteta što je tako ispalo. Koliko sam upoznao Ademija, on je jedan častan dečko, pošten igrač s velikom razinom moralnosti i trebalo je i s klupske strane biti fleksibilnosti i strpljenja. Šteta, jer atmosfera je najvažnija, kad se to naruši onda je pitanje kako je vratiti i može li opet biti ista. Teško. Igrači su profesionalci, oni će svoje napraviti, neće štrajkati ili zabušavati, ali nedostajat će taj detalj, ta strast, odlučnost na terenu. Ta je atmosfera izgubljena”, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Nenad Bjelica ostati trener nakon svega?

“To je vrlo neuobičajena situacija da klub otpusti asistente. Sigurno nije dobro ni za jednu stranu, odnosi između Bjelice i kluba su poremećni. Međutim, on je profesionalac, ima i vani primjera da se trener ne slaže s ljudima u klubu i s nekim odlukama, ali i jedni i drugi rade svoj posao na zajedničko zadovoljstvo navijača. Na koji će način on, i hoće li, formirati stožer, ne mogu to prognozirati. Svi smo mi profesionalci, u igri su i veliki brojevi, to je situacija u kojoj i klub želi proći bolje, ali ne želi ni Bjelica svoja prava izgubiti samo tako. Opravdano je da on želi imati za sebe najbolju situaciju, a što će nakon svega toga biti, ne možemo znati”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version