Site icon narod.hr

Brazilac Andrew Parson novi predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora

Foto: fah

Brazilac Andrew Parsons (40) izabran je za novog predsjednika Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) na 18. generalnoj skupštini IPC-a održanoj u Abu Dhabiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parsons je tako postao tek treći predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora nakon što je posljednjih 16 godina tu dužnost obnašao Sir Philip Craven, a od 1989. do 2001. Kanađanin Robert Steadward.

“Apsolutno sam oduševljen i ne znam što više reći. Mislim da su izbori i moja pobjeda u prvom krugu pokazali kako imam vrlo snažnu podršku članstva. Pokazali su da mi vjeruju i time sam oduševljen. Sir Philip je legenda, mentor i odličan uzor, čovjek kojega se riječima ne može opisati. Od njega sam mnogo naučio i odužit ću mu se slijedeći njegov primjer,” kazao je Parsons koji je pobjedu apsolutnom većinom osigurao već u prvom krugu.

Brazilac je u prvom krugu dobio 84 od 162 glasa, a njegovi protukandidati bili su Kinez Haidi Zhang koji je dobio 47 glasova, Danac John Petersson sa 19 i Kanađanin Patrick Jarvis sa 12 glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor za dopredsjednika IPC-a bio je puno napetiji. Na koncu je pobijedio Novozelanđan Duane Kale s dva glasa više od Danca Johna Peterssona.

Parsons je od 2009. bio predsjednik Brazilskog paraolimpijskog odbora (CPB), a prije toga je sedam godina bio glavni tajnik CPB-a. Od 2013. je bio dopredsjednik IPC-a, a od 2005. do 2009. je bio čelni čovjek paraolimpijskog sporta Sjeverne i Južne Amerike.

Završio je marketing i komunikologiju na Fluminense Federal sveučilištu, a osim portugalskog govori i engleske, te španjolski jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version