Brbić: Regularnost kupa i prvenstva dovedena u pitanje

Foto: fah

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić u utorak je optužio Hrvatski nogometni savez da je svojom politikom doveo u pitanje regularnost natjecanja u domaćem kupu odlučivši odgoditi utakmicu između Dinama i Intera, a odbivši zahtjev Hajduka da se odgodi kup utakmica sa Zagrebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Regularnost natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa i hrvatskog nogometnog prvenstva je dovedena u pitanje, zapravo, hrvatsko nogometno prvenstvo je već poodavno neregularno zbog odnosa Dinama s nogometnim klubom Lokomotiva koji nije prirodan”, rekao je Brbić u utorak na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima postojeća garnitura HNS-a potoršila je sve svoje kredite.

“Politika HNS-a je neodrživa, oni se pokrivaju rezultatima hrvatske reprezentacije i to im je nekakav alibi”, kazao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tumačeći svoje stajalište o narušenoj regularnosti natjecanja u Hrvatskom kupu, Brbić je izvjestio kako Hajduk uopće nije znao za takvu odluku u HNS-u sve do petka kada su faksom obaviješteni o odgodi te utakmice koja se trebala igrati u srijedu te zbog toga Hajduk nije imao vremena za reakciju.

“Nakon toga mi smo tražili odgodu kup utakmice sa Zagrebom, ali našem zahtjevu nije udovoljeno”, rekao je Brbić. Pri tomu je istaknuo kako se takvim postupkom HNS-a prekršene odrebe članka 17 pravila o nogometnom natjecanju Hrvatskog nogometnog saveza i članak 30 propozicija završnog natjecanja Hrvatskog nogometnog kupa u kojima se, dodao je Brbić, navodi kako se nijednom klubu ne smije ići na štetu i nijedan klub ne smije se dovoditi u natjecateljsku prednost.

Podsjetio je kako je prošle godine odbijen Hajdukov zahtjev za odgodom utakmice protiv Rijeke iako se i Rijeka bila složila da se odgodi ta utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dinamu su za proljeće s odgođene utakmice protiv Istre najprije 2011., a zatim i 2013. godine, a sada mu se odgađa i utakmica protiv Intera”, dodao je Brbić.

Brbić je zatražio od HNS-a da se konačno utvrdi je li disciplinski sudac Prve hrvatske nogometne lige Krešimir Vlajačić konzumirao 2009. godine pozajmicu od nogometnog kluba Dinamo.

“Ukoliko je Vlajčić uzeo tu pozajmicu od Dinama onda se postavlja pitanje kako on i dalje može obnašati funkciju kao nepristran sudac”, kazao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri tomu je naveo podatak da je Vlajčić u dosadašnjem dijelu ovogodišnjeg prvenstva kaznio Hajduk sa 213.000 kuna, dok je istodobno Dinamu izrekao kazne u iznosu od 74.000 kuna.

Po Brbićevim riječima, više je neovisnih izvora potvrdilo, a o tomu su pisali i mediji, da je Vlajčić 2009. godine od Dinama primio pozajmicu od 140.000 kuna, što je zapisano i u poslovnim knjigama kluba, te u zapisniku kojeg je provela Porezna uprava.

“Taj novac Vlajčić nije vratio Dinamu sve dok porezni inspektori, po nalogu tadašnjeg ministra financija Slavka Linića, nisu pročešljali poslovne knjige Dinama i tada je Vlajačić odjednom vratio ove dugove”, rekao je Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.