Site icon narod.hr

Brekalo: Izjava Dinama je najobičnija laž

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski krilni igrač Josip Brekalo ponovno je igrač Fiorentine nakon što je istekla njegova posudba u Hajduku, a gostujući u Podcast Inkubatoru je otkrio pozadinu svojeg povratka u HNL i zašto se nije vratio u svoj matični Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Situacija u Fiorentini bila je komplicirana, malo sam igrao, malo nisam i nisam mogao uhvatiti formu. Dolazio je Euro, htio sam otići na posudbu na moje inzistiranje, iako se u klubu nisu slagali s tom idejom. Najveća mi je želja bila vratiti se u Dinamo jer sam smatrao da mi nigdje drugdje ne može biti bolje pri povratku u formu nego u svom klubu, rekao je Brekalo.

Želio se vratiti u svoj klub

Brekalo je želio doći u Dinamo i smatrao je da će dolaskom u zagrebački klub uspjeti izboriti se za poziciju u reprezentaciji, što mu na koncu nije uspjelo.

– Želio sam se u jednom trenutku vratiti u svoj klub. Hajduk je kontaktirao mog menadžera čim su čuli da se želim vratiti u Hrvatsku, ali rečeno im je da sam dinamovac i da to nije opcija za mene. Razumjeli su i poručili da su mi vrata njihovog kluba otvorena’, rekao je Brekalo i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon 3:0 poraza od Lokomotive kontakt je prestao, ljudi iz Dinama se nisu javljali, a Fiorentina je baš u poluvremenu utakmice prihvatila ponudu, poslala papire, ali nitko nije odgovorio. Tek je kasnije došao odgovor da nisu sigurni žele li taj posao, trebam li im kao igrač i da nisu sigurni hoće li smijeniti trenera. Mogu reći da sam se osjećao izigrano nakon svega.

Brekalo je na koncu prihvatio ponudu Hajduka i za splitski klub upisao dva gola i osam asistencija u 16 nastupa. Dinamo je pak osvojio naslov u HNL-u, a oko dolaska Brekalo je izjavljeno da do dogovora nije došlo zbog financijskih detalja.

– Izjava Dinama oko toga je najobičnija laž. Ponudili su uvjete koje smo klub i ja prihvatili, ta situacija da smo zapeli oko plaće nije se dogodila. Smanjio sam primanja kako bih došao u Dinamo, svima je jasno da se za novac ne vraća u HNL. Novac ni u jednom trenutku nije bio bitan, obraz i savjest su mi čisti, zaključuje Brekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalu sada ponovno ostaje nametnuti se u Fiorentini, a s kojom ima važeći ugovor do ljeta 2026. godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version