Britanac Tyson Fury vraća se u ring 9. lipnja

Foto: fah

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBA i WBO, 29-godišnji Britanac Tyson Fury vraća se u ring 9. lipnja, kada bi se u Manchesteru trebao boriti protiv još uvijek neimenovanog suparnika, objavio je u četvrtak britanski BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fury je u studenom 2015. godine pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička i uzeo mu tri pojasa svjetskog prvaka. Međutim, umjesto da osvojene naslove brani u ringu, Fury je bez borbe predao IBF pojas, a u ljeto 2016. godine prvo je odgodio uzvrat protiv Klička zbog ozljede, prije nego što je od njega potpuno odustao.

Tijekom iste godine Furyju je izrečena dvogodišnja suspenzija, zbog korištenja nedopuštenih stimulativnih sredstava.

U siječnju ove godine Britanski boksački savez odlučio je ukinuti Furyjevu suspenziju i obnoviti mu boksačku licencu, nakon čega je 29-godišnjak potpisao ugovor s promotorom Frankom Warrenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.