Site icon narod.hr

Bronca za europske prvake: Njemačka rukometna reprezentacija pokazala kako treba protiv Poljske!

Foto: fah

Njemačka muška rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na OI U Rio de Janeiru nakon što je u susretu za treće mjesto pobijedila Poljsku 31-25 (17-13).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska je bolje ušla u susret i sredinom prvog poluvremena imala je tri gola prednosti (8-5), No, Nijemci tada rade seriju 5-0 i prelaze u vodstvo 10-8. Nakon toga više niti jednom nisu ispustili prednost. U 38. minuti imali su i velikih +6 (21-15), a u 42. minuti i sedam pogodaka prednosti (25-18). Na koncu je završilo 31-25.

Njemačku su do pobjede predvodili Tobias Reichmann sa sedam, Uwe Gensheimer sa šest, te Patrick Wiencek s pet golova, dok je Andreas Wolff sakupio 12 obrana.

Kod Poljaka, koji su u četvrtfinalu pobijedili Hrvatsku, najbolji su bili Krzysztof Lijewski i Przemyslaw Krajewski sa po pet golova, dok je Piotr Wyszomirski sakupio 16 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačkoj je ovo četvrta olimpijska medalja pri čemu prva bronca. Posljednju medalju njemački rukometaši osvojili su u Ateni 2004. gdje su izgubili u finalu od Hrvatske. Poljska rukometna vrsta je ostala na jednoj bronci iz 1976. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version