Brončano odličje za Anu Zaninović

Čeljabinsk, 15.5.2015 - Hrvatska reprezentativka Ana Zaninović probila se do polufinala Svjetskog prvenstva u taekwondou u ruskom Èeljabinsku te tako osigurala osvajanje najmanje bronèanog odlièja. Na slici Ana Zaninoviæ tijekom borbe s Kazahstankom Farizom Aldengorovom. foto HINA/ Hrvatski taekwondo savez/ ua

Hrvatska reprezentativka Ana Zaninović (27) osvojila je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u ruskom Čeljabinsku, nakon što je u subotu poražena od vodeće taekwondoašice svijeta u kategoriji do 53 kilograma Yun-wen Huang iz Tajvana s 4-12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starija blizanka Zaninović ostala je tako na jučer osvojenoj brončanoj medalji, njenoj četvrtoj na svjetskim prvenstvima čime je kompletirala svoju kolekciju s jednim zlatom, dva srebra i broncom.

Još 2007. godine članica Marjana osvojila je srebro na svjetskom prvenstvom u Pekingu kao sedamnaestogišnjakinja, dvije godine poslije nije putovala u Kopenhagen da bi se vratila 2011. i osvojila zlatno odličje i MVP naslov svjetskog prvenstva. Prvenstvo u Meksiku ostalo je poznato po Aninom praktički oduzetom naslovu svjetske prvakinje po isteku meča s Korejom gdje je po treći put u tri nastupa ušla u finale svjetske smotre.

Zaninović uz Blanku Vlašić i Janicu Kostelić najtrofejnija hrvatska sportašica u olimpijskim sportovima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom medaljom Ana Znainović postala je uz Blanku Vlašić i Janicu Kostelić najtrofejnija hrvatska sportašica u olimpijskim sportovima sa šest medalja ukupno odnosno čak četiri na svjetskim prvenstvima u isto toliko nastupa.  U Čeljabinsku je Ana Zaninović u prvom kolu pobijedila Kazahstanku Farizu Aldengorovu u dramatičnom meču u kojem je 20 sekundi prije kraja Fariza vodila 7:5 da bi Ana okrenula rezultat u svoju korsit i slavila s 11:7.  U osmini finala lako je 9-2 pobijedila Kolumbijku Lauru Garciu, da bi u četvrtfinalnoj borbi sa 4-3 nadvisila Kineskinju Tian Rui Zhan i izborila plasman u poluzavršnicu u kojoj je danas poražena.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.