Site icon narod.hr

Brončano odličje za Mariju Vidaček

Hrvatska paraolimpijka Marija Vidaček osvojila je brončanu medalju prvoga dana atletskih natjecanja na IBSA igrama za slijepe i slabovidne športaše u Seoulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidaček je osvojila medalju bacivši koplje 28,54 metara. Bolje od nje bile su Tajvanka Ting Liu s rezultatom 34,18 metara, te Ruskinja Anna Sorokina s 39,84 metara.

Mladoj Varaždinki to je druga medalja s velikih natjecanja nakon što je prošle godine na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju također osvojila broncu.

Hrvatske boje na SP branit će i srebrni s paraolimpijskih igara u Pekingu 2006. te brončani iz Londona 2010. u bacanju koplja Branimir Budetić, te Kristina Ivanković i Miljenko Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Seoulu nastupaju športaši iz 60 zemalja u atletici, plivanju, šahu, nogometu, golbalu, judu, dizanju utega, showdownu i kuglanju na deset čunjeva pod sloganom “See with Passion, Run with Hope”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version