Bruno Marić o napadu, napadaču koji mu se ‘ispričao’, poručio Torcidi: ‘Izbacite hordu huligana iz svojih redova’

Foto: fah

Dva dana nakon što su ga zasad nepoznati, maskirani huligani napali i premlatili u Stobreču poznati nogometni sudac Bruno Marić dao je intervju za Jutarnji list. Tako sudac opisuje sve ono što se tog dramatičnog dana za vrijeme ručka događalo, tvrdi da živi u strahu, ali i da će nastaviti suditi, jedino više nikad neće suditi Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moraš biti glup da se ne bojiš… Pod šokom sam, loše mi je, stalno povraćam“, rekao je Bruno Marić na samom početku intervjua.

U restoranu Epetium u Stobreču u utorak poslijepodne, Marić je, kako tvrdi, jedva izvukao živu glavu, a zahvaljujući gostima restorana uhićen je 22-godišnji Ivan Blažević koji je navodno odranije poznat policiji. Navodno se radi o osobi sa širokom paletom (ne)dijela od Splita pa sve do Bjelovara te pripada navijačkom miljeu.  Nasilnik je rekao da mu je žao te da je motiv napada suđenje Marića Hajduku.

Strah me. Jer moraš biti glup da se ne bojiš i da ne respektiraš situaciju koja je uzavrela i izmakla kontroli. Ugledao sam ih čim su ušli u restoran maskirani, a jedan je imao Torcidin šal preko lica. Nisam mislio da će k nama. No kad su se približili, mislio sam da će me vrijeđat, pljunuti… ali na kraju su me udarili metalnim dijelom hidranta. U sekundi mi se zamračilo. Bilo ih je osam, a meni se činilo da ih je bilo puno više. Svi su me tukli. A kad sam pao na pod, udarali su me nogama. Ostao sam zaprepašten dobi mladića kojeg su uhvatili u restoranu, a drugi su pobjegli. Pitao sam ga – zašto? I on je pokušavao pobjeći pa sam mu rekao: ‘Što je? Što se sad skrivaš?! Napravili ste zlo. Nemam poriv da te udarim. Ja ni ne znam tko si ti’. Ispred mene je bio dječak od 22 godine. Gledao je u mene ko tele i rekao mi da mu je žao. Pitao sam ga što bi njegovi roditelji rekli da je on premlaćen...”, izjavio je Marić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bruno Marić tvrdi kako se radi o pokušaju ubojstva te je razočaran činjenicom da je policija uhvaćenog napadača prijavila samo za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.   “Očito je moja nesreća da nisam sav polomljen ili mrtav jer su jasno iskazali namjeru da me ubiju. Od njihova mlaćenja iskočili su mi rogovi na leđima i na glavi pa izgledam kao jelen. Uvjeren sam da moje suđenje nije povod za napad“, izjavio je Marić očito pod dojmom nedavnih događaja u Stobreču.

Inače, Bruno Marić progovorio je i pištolju koji je imao uza sebe tijekom ručka, a koji se nalazio u torbici, o čemu mediji zadnjih sati itekako jako puno pišu.  Također Marić tvrdi kako je mislio da će njegov odvjetnik Vladimir Gredelj dobiti infarkt zbog šokova koje je preživio u predgrađu Splita.

Cijela priča o pištolju je prenapuhana pa me se dovelo u situaciju da objašnjavam stvari. Niti sam njime mahao niti sam se njime hvalio. Imao sam ga u torbici koja je pala kad su i mene oborili na zemlju. Nadam se da će napadače otkriti što prije. Više nikada neću suditi na utakmici kad igra Hajduk, a istinskim navijačima Torcide poručujem da i dalje ustraju u vatrenom navijanju za svoj klub te da budu onakvi kakvi jesu i da iz svojih redova izbace hordu huligana koja kalja njihovo ime“, zaključio je nogometni sudac Bruno Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.