Bruno Petković: ‘Da nisam nogometaš bio bih glumac’

Foto: snimka zaslona

– Zasad jedna od najboljih godina u mojoj karijeri, a vjerojatno i u životu. Cijeli je život povezan nekako uz karijeru. Jako puno ciljeva sam ostvario i jako puno sam ih zacrtao za dalje. Želim ići dalje, napredovati iz dana u dan, želim da svaka iduća godina bude još bolja, rekao je hrvatski reprezentativac i nogometaš Dinama Bruno Petković u ekskluzivnom intervjuu Klubu 7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U godini na izmaku debitirao je za hrvatsku reprezentaciju te se s Vatrenima plasirao na Europsko prvenstvo 2020., a sutra će predvoditi napad Dinama protiv Manchester Cityja u odlučujućem dvoboju za Europu.

S 13 je godina napustio Metković, obitelj, školu i prijatelje.

– Rani odlazak od obitelji ostavlja rupe u djetinjstvu, prisiljen si naglo odrasti i brinuti se o sebi, biti odgovoran. S druge strane izgubio sam dio djetinjstva u kojem mi je možda trebalo biti najljepše. Ja sam zahvalan za to jer sam se naučio jako puno stvari u životu upravo u tom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 18 godina odselio je u Italiju gdje je u kratkom vremenu promijenio čak sedam klubova.

– Jako težak sustav, a u tom sam vremenu i ja bio jako težak karakter. Nisam bio osoba koja će se previše prilagođavati na nečije sustave igre. No, nikad nisam pomislio o prestanku nogometne karijere. Puno me stvari zanima kojima bih se bavio, ali nogomet je uvijek broj jedan. Neću reći posao, previše uživam u tome da bih zvao poslom. No da nisam nogometaš, možda bih bio glumac. Mislim da bi mi to bilo nešto što bi me privlačilo.

Obitelj mu je uvijek bila vjetar u leđa te priznaje da puno vremena provodi doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Volim izaći s društvom, na piće i večere, ali često sam doma. Volim privatnost svog doma. Volim gledati filmove, serije…

Najveća prekretnica u karijeri, ali i životu mu je povratak u Dinamo 2018. godine.

– Život mi se okrenuo od trenutka kad sam potpisao za Dinamo. Nadao sam se pozivu u reprezentaciju, radio sam na tome. Nisam bio ljut kad nisam bio pozivan. Na meni je samo da radim, da se pokažem, a moji rezultati će pričati za mene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazivaju ga nasljednikom Marija Mandžukića i Zlatana Ibrahimovića.

– Laskaju mi usporedbe, ali ne želim se uspoređivati s nikim. Ne želim biti nečija kopija. Slični smo tipovi igrača. To su karijere koje ja želim ostvariti, ali na svoj način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.