Budimir: Godinu bih ocijenio dobrom četvorkom

Foto: fah

Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru i osvojene bronce s Hrvatskom, mnogi su mislili da je 32-godišnji Ante Budimir završio priču što se tiče kockastog dresa, no dobio je drugu priliku i golom Armeniji odveo Vatrene na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Jedna krasna sportska priča u 2023.

– Mogu stvarno biti ponosan da ću imati zauvijek taj osjećaj, a i sjećanje na taj trenutak.

Budimir definitivno neće pamtiti 2023. po lošemu. S Osasunom je igrao finale Kupa kralja, bili su sedmi u La Ligi i osigurali kvalifikacije za Europu, zablistao je i u momčadi Zlatka Dalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Da smo osvojili taj Kup i da smo Club Brugge svladali i ušli u Europu, to bi bila čista petica, međutim ovako jedna dobra, dobra četvorka, da ostavimo malo prostora i za druge godine, rekao je za HRT.

“Za mene su najvažnije bile pripreme”

No ono čime je skrenuo ponovno pozornost na sebe jesu golovi, postigao je respektabilnih osam pogodaka za klub, a Španjolci su mu i produžili ugovor.

– Realno je da se napadačima prije svega gledaju golovi, to je činjenica. Ove sezone sam ih krenuo rano zabijati, da tako kažem. Ali ono što je za mene bilo najvažnije je ljeto i pripreme. Zbog razno raznih razloga ih zadnje tri godine nisam uspio proći, sada jesam i to mi je dalo jedno samopouzdanje. Na kraju krajeva i kondicijsku pripremu, snagu da odmah uđem jako i kvalitetno u sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se ponovnom pozivu izbornika za Euro

Što se tiče reprezentacije, svi su nekako mislili da ga je Dalić otpisao s obzirom da nije bio pozivan skoro godinu dana.

– Nisam na to gledao nešto dramatično, da je to kraj nečega ili početak nečeg novoga, nego u ovom trenutku očito nije moment za mene, ali ja i dalje imam svoj klub, i dalje imam svoje utakmice, i dalje imam priliku da na terenu izborniku skrenem pozornost na sebe, da pokažem da sam dobar, da sam zdrav, spreman i efikasan.

A sada se nada ponovnom pozivu izbornika za Euro.

– Naravno, ako se sve stvari spoje, i ako bude moj moment, naravno da želiš sudjelovati, da želiš biti determinantan u ključnim trenucima, to je ono za što se svatko od nas bori, pa i ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završit ćemo u lakšem tonu. Kao bivšem igraču HNL-a, pitali smo ga tko je njegov favorit za osvajanje prvenstva, Dinamo ili Hajduk.

– Najsretniji bih bio kad bi Gorica bila prvak, to je sigurno, rekao je sa smiješkom.

Naravno, klub za koji je igrao, a ima favorita i u španjolskom prvenstvu iako je i tamo vrlo izjednačena bitka za prvog.

– Dao bih prednost Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Političan je Budimir, ne želi se zamjeriti kapetanu Modriću, a mi mu želimo da zajedno na Euru dovedu Hrvatsku do novih uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.