Burno u Solinu, Kup još jednom pokazao svoje čari: Nogometaši Hajduka ovog puta odbili poziv Torcide na razgovor?

Foto: fah

Nakon što se Hajduk skoro osramotio u Solinu protiv drugoligaša krenule su priče oko zbivanja tijekom i nakon same utakmice.  Navijači, pogađate, nisu presretni, a ni trener nije baš bio dobre volje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje da niste čuli što sam sve igračima izgovorio na pauzi. Ne, nije bilo vrijeđanja, ali u prošle dvije-tri utakmice pokušavao na miran način, sad sam ih pokušao motivirati. Kup uvijek daje prednost domaćinu, a oni koje dolaze u goste nisu svjesni što ih očekuje. Pogledajte, pa Rijeka se mučila protiv Rudeša“, rekao je slovenski stručnjak i trener Hajduka Marijan Pušnik.

Hajduk je ponovno počeo popuštati nakon što je jedno vrijeme klub bio u nekom zanosu te su se približavali samom vrhu. Optimizam na nerealnim osnovama, na stabilnim nogama, zamijenila je zabrinutost. Naime, danas, poslije osmine finala hrvatskog Kupa,  novo nezadovoljstvo, kako igrom protiv drugoligaša Solina, igrom koja ne obećava ništa dobro u budućnosti, tako i, naravno, posljednjim  rezultatima. Zamislite za trenutak što bi Hajduku ostalo da je ispao već u osmini finala hrvatskog kupa s obzirom da su odavno ispali iz Europe te da su do naslova udaljeni koliko i Split fo Los Angelesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom poluvremenu utakmice navodno je manja skupina Torcide, razočarana igrom svog kluba,  dozivala igrače do ograde na razgovor, međutim, igrači su se oglušili na poziv, što je i očekivano, te su se pokupili pokunjenih glava prema svlačionici.  “Moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i okrenuti se Osijeku“, zaključio je Pušnik. Naravno, Pušnik bi volio da utakmicu zaborave i navijači, međutim, to ipak neće ići kako je zamislio, poslije utakmice nezadovoljstvo navijača bilo je ogromno, pa čak i navijača Solina koji su mahom Hajdukovci, osim što to možda jednim dijelom nisu bili u ovoj utakmicu koju su Splićani dobili golovima Ercega i Futacsa u finišu susreta i na koncu se provukli u četvrtfinale. Među osam najboljih u hrvatskom Kupu Hajduk bi trebao igrati novi susjedski derbi protiv RNK Split. Ipak, jednim dijelom treba razumjeti i igrače, naime, kako je moguće da ljudi s tribine, tijekom utakmice, pozivaju igrače na red ili u najboljem slučaju na razgovor?  Ako su navijači ušli u vlasništvu kluba nisu su se automatski proglasili trenerima? Nemaju apsolutnu vlast nad svima… Zna se hijerarhija u klubu.

No, vratimo se nogometu, danima se uoči utakmice najavljivala fešta, naime, stadion uz Jadro bio je pun kao šipak, no, prava je fešta izostala zbog činjenice da je Hajduk zakazao, iako ne treba biti prestrog prema Hajdukovcima budući da je u Kupu sve moguće, nerijetko se događaju senzacije i ne samo u Hrvatskoj, postoji čitav niz primjera u Europi kada su nogometni divovi ispadali od drugoligaša, trećeligaša… U tom kontekstu Pušnik je u pravu.

HRVATSKI KUP – OSMINA FINALA:
Solin – Hajduk 1-2
Vinogradar – Lokomotiva 1-2
Rudeš – Rijeka 3-5 – produžetak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.