Site icon narod.hr

Bušlje pozitivan na koronavirus, odgođen HEP kup

Foto: fah

Hrvatski vaterpolski savez i službeno je zaprimio pozitivan nalaz testa na Covid-19 jednog od reprezentativaca koji su dan ranije obavili testiranje u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su testovi svih ostalih igrača i članova stožera bili negativni, iz HVS-a su bili primorani odgoditi održavanje međudržavnog turnira HEP kup planiranog za 26. do 28. listopada u Zagrebu, a na kojem su trebale nastupati reprezentacije Hrvatske, Crne Gore i SAD.

– Sportski gledajući, iznimno nam je žao što u ovom trenutku ne možemo organizirati turnir, ali smo potpuno svjesni kako je zdravlje naših igrača, članova stožera, svih djelatnika uključenih u organizaciju turnira, kao i gostujućih momčadi, te gledatelja, nama apsolutni prioritet. Iskreno se nadamo kako ćemo u skoroj budućnosti uspjeti organizirati ovaj turnir, o čemu ćemo javnost pravodobno izvijestiti, izjavio je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Iz zagrebačke Mladosti potvrdili su kako je zaražen kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije i njihov igrač Andro Bušlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U petak smo se svi testirali, danas sam dobio pozitivan nalaz. U izolaciji sam, čekam detaljne upute epidemiologa. Nadam se da će svi ostali suigrači ostati zdravi kao što im je test pokazao i da će meni bolest proći što prije kako bismo se mogli svi skupa vratiti u bazen i trenirati kao prije!, rekao je jedan od najboljih svjetskih bekova.

Mladost trenutno čeka upute epidemiologa o idućim koracima. Žapci su izvrsno ušli u novu sezonu Prvenstva Hrvatske, ostvarivši tri pobjede u isto toliko utakmica, a idući ispit trebao je biti 31. listopada u Šibeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version