Čačić: Herojska borba; Petković: Pokazali smo karakter

Foto: fah

Nakon pobjede na Maksimiru 4:1 poslije produžetaka u dvoboju s norveškim Bodo/Glimtom i plasmana u grupnu fazu Lige prvaka na konferenciji za medije govorili su trener Dinama Ante Čačić i strijelac prekrasnog pogotka Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zahvaljujem mojim igračima koji su me učinili najponosnijim čovjekom na svijetu iz razloga što sam ja kao rođeni Zagrepčanin u dva pokušaja s Dinamom otišao u Ligu prvaka. To je mislim i raritet, s klubom u koji me pokojni otac Šime doveo kad sam imao pet godina, 1958. kad je Dinamo bio prvak. Silno sam ponosan na to, rekao je u uvodu novinarima trener Dinama koji je uz legendarnog Zlatka Cicu Kranjčara (1998., 2016.) drugi u klupskoj povijesti koji je dvaput odveo Modre u Ligu prvaka. Uspjelo mu je to i 2012.

– Što se tiče utakmice, bila je teška. Teška za igrati, teška za voditi. Imali smo sjajno prvo poluvrijeme, sjajnog protivnika koji je to pokazao drugo poluvrijeme, trpjeli smo dosta to poluvrijeme, imali smo problema, morali smo raditi te izmjene koje smo radili. Na kraju herojska borba naših igrača, glava je bila u igri cijelo vrijeme, vjerovali smo da možemo uspjeti i na kraju smo uspjeli. Nismo odgađali utakmice, često smo rotirali i danas smo to naplatili. Svaki igrač koji je ušao dao je svoj obol i učinio da ćemo ovdje gledati Ligu prvaka. Trpjet ćemo, a najviše od svega ćemo se sramiti jer će ovdje dolaziti najeminentnije ekipe Europe na ovakav jedan stadion koji zaista ne dolikuje Ligi u kojoj ćemo se natjecati, rekao je Čačić.

O susretu je govorio i Bruno Petković, koji je zabio ‘škaricama’ za vodstvo Dinama od 2:0 u 35. minuti postigavši jedan od najljepših pogodaka u povijesti zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odlično prvo poluvrijeme, dominirali smo i s ta dva gola smo se osjećali jako samopouzdano. U tom prvom poluvremenu smo osjetili isto što i u prvoj utakmici, da igraju jako dobar sistemski nogomet, u kojemu im je jako teško izaći u presing. Mislim da nije bilo potrebno da previše riskiramo, svjesni smo da smo patili cijelo drugo poluvrijeme, čak i kad smo primili gol nastavili smo patiti, rekao je jedan od junaka Modrih.

Dinamov napadač smatra kako je momčad pokazala karakter u ovoj teškoj utakmici.

– Nema potrebe gubiti glavu i nema potrebe juriti kad smo vidjeli da nemamo energije. Nije to stvar fizičke spreme, dogodi se pogodak koji vam sruši samopouzdanje, malo vas pokoleba, malo ispadnete iz tračnica, ali znali smo da će naš trenutak doći, znali smo i da nam noge padaju, da moramo izvući na karakter, jer mi smo ekipa, od prvog do zadnjeg i bez obzira što je Bodo jako dobra momčad, iako mislim da smo mi kvalitetnija momčad, na kraju smo izvukli na karakter. Čestitam svima od prvog do zadnjeg, kao i svim navijačima. Znam da je svima drago da imamo loptu, da igramo ofanzivno, ali u nekim trenucima to nije moguće i nije dobro za rezultat bez obzira što neki kažu ‘igrajte muški’… Rezultat se piše, Dinamo je u Ligi prvaka i hvala svima na tome, izjavio je Petković, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.