Čačić: Napravit ćemo sve što je potrebno da Zagreb vidi Ligu prvaka

Foto: fah

– Dočekali smo i taj trenutak da Dinamo igra sutra utakmicu za ulazak u najelitnije europsko natjecanje. Ne treba govoriti što to znači za nas i za hrvatski nogomet, rekao je trener Dinama Ante Čačić uoči uzvratne utakmice play-offa Lige prvaka protiv norveškog Bodo/Glimta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Veseli da utakmicu dočekujemo u tako dobrom ozračju, da ćemo imati toliku potporu naših vjernih navijača, da imamo zaista dobru atmosferu u momčadi, i ta posljednja utakmica govori u prilog tome. Da imamo uglavnom sve igrače, osim Lauritsena koji ima virozu, na dispoziciji za sutrašnju utakmicu. Očekujem dobro izdanje Dinama, očekujem, iako je gost dobra momčad i ima rezultatsku prednost od 1:0, da ćemo mi kroz 90 minuta uspjeti napraviti sve što je potrebno da Zagreb, odnosno Hrvatska vidi Ligu prvaka.

Osvrnuo se strateg Dinama na prvi dvoboj u Norveškoj gdje su upisali minimalni poraz.

– Relativno dobro smo ušli u tu utakmicu, no dali smo im prostora da se razmašu. Utakmica je došla treći dana poslije utakmice s Hajdukom, možda nam je trebao još jedan dan odmora. Najveći hendikep je bila adaptacija na podlogu koja je tamo sasvim drugačija. Pojedinci se nisu baš najbolje snašli i igra nije bila dovoljno okomita i dovoljno tečna. Drugo smo poluvrijeme pokazali i zato sam optimističan da ima načina kako možemo igrati protiv dobre ekipe. Iz te smo utakmice izvukli dosta dobrih stvari i nadam se da nećemo sutra ponoviti loše stvari. Dobra su momčad, nisu za podcjenjivanje, ali mi smo domaćini. Vjerujem u naši kvalitetu i veseli me svetkovina oko ove utakmice, imat ćemo pun stadion. Bitno je da momčad bude dovoljno koncentrirana i dovoljno hrabra. Ako tako bude, nadam se Ligi prvaka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ademi: Želimo Ligu prvaka i nadam se da ćemo to ostvariti

– Svi znamo koja nas utakmica sutra očekuje. Sigurno jedan zahtjevan protivnik kojeg smo dobro upoznali u Norveškoj. Jedna teška, zahtjevna utakmica. Mi smo spremni za sutra, nadam se da će sve dobro proći i završiti. Sigurno da nas veseli i pun stadion i što čujemo da su se rasprodale karte. To nam je veliki vjetar u leđa i nadam se da ćemo opravdati, istaknuo je kapetan Dinama Arijan Ademi.

Također je rekao kako je Bodo dobar i zahtijevan suparnik, no vjeruje da će sve dobro završiti.

– Sada smo bolje upoznati s njihovim kvalitetama, a samopouzdanje nam dižu dvije posljednje pobjede u prvenstvu protiv Hajduka i Osijeka jer znamo koliko smo problema s njima imali prošle sezone. Želimo Ligu prvaka i nadam se da ćemo to ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni koji neće moći uživo pratiti utakmicu s Maksimira, to će moći na Drugom programu HTV-a. Emisija uoči susreta počinje u 20.05, a utakmice u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.