Čačić: Ovako ‘ludu’ utakmicu još nisam vodio

Foto: fah

Trener Dinama Ante Čačić je nakon pobjede nad Ludogorcem i u uzvratu na Maksimiru (4-2) ustvrdio da su osiguravanjem nastupa najmanje u grupnoj fazi Europske lige “klubu osigurali život” te da “igrači zaslužuju samo čestitke”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam svojim igračima koji su ostvarili zacrtani cilj. Zahvaljujem svima koji su na ovom putu bili uz nas. Obećano – učinjeno, bio je kratki komentar Dinamovog trenera na početku konferencije za medije.

Na pitanje o odličnoj igri u prvom poluvremenu i padu u drugom, kad je Dinamo imao brojčanu prednost, Čačić je rekao:

– Drago mi je da ste primijetili da je Dinamo odigrao jako dobro prvo poluvrijeme. Izašli smo sa pravim gardom. Dogodio nam se taj gol u zadnjoj minuti prvog poluvremena. Imali smo dva igrača opterećena kartonima koje sam ostavio u svlačionici. Gol primljen za 3-2 je bio stres za momčad. U tom dijelu nismo dobro kontrolirali loptu. Ove utakmice je najvažnije dobiti. Ako protivnik čeka, ne vidim razlog da se zabijamo u taj blok i trošimo se. Morali smo voditi i računa da za tri dana igramo derbi, pa za tri dana ponovno u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prigovori na suđenje i navijači

O prigovorima sa suparničke strane na suđenje, Čačić je bio kratak.

– Ja im nisam dao kartone, nego sudac. Dogodilo se nešto slično i prije deset godina. Na psihološkom planu očito nisu bili na nivou ove utakmice.

Bez da je bio upitan o tome, Čačić je prokomentirao zvižduke s maksimirskih tribina, u trenutku kad je Dinamo vodio sa 3-2, ali nije djelovao kao da ima brojčanu prednost, već je Ludogorec bio taj koji je napadao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naši igrači zaslužuju samo pljesak i potporu. Ovom utakmicom smo riješili život kluba, podigli koeficijent hrvatskom nogometu, ne znam po koji put zaredom izborili mjesto u grupnoj fazi u europskim natjecanjima. Vaditi zdrave zube nije umjesno.

Priznao je da ovakvu utakmicu, unatoč dugogodišnjoj karijeri, još nije vodio.

– Dogodi se i to, ovako lude utakmice. Hvala Bogu, nismo ušli u dramu u zadnjim minutama. Na treningu ne vježbamo “10 na 8” ili “10 na 7”. Nije bilo potrebe tražiti peti ili šesti pogodak, zabijati se u blok. Trebali smo još biti mirniji i mudriji, pogotovo u prvom poluvremenu. Trebali smo čekati da oni izađu, da nam se otvori prostor. Tako bi bilo lakše igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlazak Baturine

Prokomentirao je i izlazak Baturine na poluvremenu te ulogu nekih igrača koji su do sada dobivali malo prilika, poput Amera Gojaka.

– Baturina je mlad igrač, moram ga dozirati. Imamo važne utakmice, a uvodimo i igrače koji se vraćaju nakon ozljeda. Nije lako imati rezultat i uvoditi igrače, vraćati ih. Gojak je u kadru. On radi i trenira. On je moj igrač i kad smatram da ga trebam staviti, on će igrati. Širimo roster. Pred nama je mnogo utakmica. Dolazi Hajduk, čeka nas Europa, pa Osijek. Imamo snage i nadam se da ćemo to izgurati, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.