Čačić: Rade nam nemir, ali neće nas destabilizirati

Foto: fah

Trener Dinama Ante Čačić je dan uoči utakmice s Ludogorecom, u koju Modri idu s golom prednosti nakon prvog ogleda u Bugarskoj, prozvao novinare i medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čeka nas utakmica nakon koje više nema povratka, koja omogućuje da se plasiramo u završnu borbu za Ligu prvaka. Ludogorec nas je htio pobijediti , nije uspio, a neće uspjeti ni u utorak. Očekujem stabilan i siguran Dinamo koji će imati veliku potporu navijača. Igrači su se nakon Varaždina uspjeli odmoriti. Ludogorec je protivnik za respekt, ali mi u utakmicu odlazimo odlučni da potvrdimo plasmanu u Ligu prvaka, rekao je Čačić i krenuo u obračun:

– Neke stvari ne razumijem, sve te stvari kreću iz pojedinih medija. Još nismo izgubili utakmicu i Dinamo sve drži pod kontrolom. Znam da je ljestvica kad je Dinamo u pitanju visoko podignuta, slažem se da možemo bolje izgledati i izgledat ćemo, na dobrom smo putu. Tolerancije prema Dinamu ne postoje, želi se napraviti nemir, stalna destrukcija. Sad sam ja na redu kad su kritike u pitanju, tko zna tko će biti sutra. Dinamo vuče cijeli hrvatski nogomet. No nitko nas neće uspjeti destabilizirati. Igra treba biti bolja, slažem se, ali s vremenom će biti, rekao je trener Dinama, vrativši se sutrašnjoj utakmici.

Tko će igrati?

– Ova utakmica bit će slična kao ona u Razgradu. Bugari su, rekao sam to i prošli put, imali peh što su naišli na nas. Igrat ćemo kontrolirano agresivno i vjerujem da ćemo uspjeti. Ne priželjkujem onakvu dramu kao prije deset godina u Maksimiru. Ne bih želio da nam se ponovi to iskustvo. Tada smo vjerovali da možemo proći, vjerujemo to i danas, kaže Čačić, koji ne može računati ne neke igrače:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Josip Šutalo, Kevin Theophile i Marko Bulat, ali svi su oni na povratku. Važno je izgurati ovih 15 dana i tada ćemo, vjerujem, biti ekipirani i lakše broditi kroz utakmice koje nas čekaju praktički svaka tri dana. Nagomilana su putovanja i najvažnije je imati igrače koji energetski mogu pokriti utakmicu 90 minuta, dodao je.

Trener Ludogorca Ante Šimundža:

– Igrali smo dobro i u prvoj utakmici i protiv Dinama, samo nije nas pratio rezultat, to je nedostajalo. Imali smo mnogo prilika, ali nedostajali su golovi. Imamo kvalitetu, znanje i iskustvo da budemo ravnopravni Dinamu, da na kraju izađemo kao pobjednici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratna utakmica trećeg pretkola Lige prvaka protiv bugarskog Ludogoreca igra se u utorak u 20 sati na maksimirskom travnjaku. Dinamo je u prvoj utakmici u Razgradu pobijedio 2:1. Ukupni pobjednik ovih dvaju ogleda plasirat će se u play-off, dok će poraženi nastaviti europska iskušenja u doigravanju Europa lige, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.