Čačić: Slaven Belupo svakome može napraviti probleme

Foto: snimka zaslona

Nakon reprezentativne pauze utakmicama 11. kola nastavlja se domaće nogometno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Dinama u nastavak sezone kreću domaćim ogledom protiv Slaven Belupa. Utakmica se igra u subotu 1. listopada od 19.30 na Maksimiru, a susret je na konferenciji za medije najavio trener Modrih Ante Čačić.

Strateg hrvatskog prvaka u uvodu je čestitao objema hrvatskim reprezentacijama, A vrsti na plasmanu na Final Four Lige nacija, te mladim nogometašima koji su izborili nastup na Euru.

– Prije svega, čestitam našoj seniorskoj i mladoj reprezentaciji, kao i njihovim stožerima koji su napravili velike rezultate. Mi sezonu nastavljamo protiv Slaven Belupa koji je prošle sezone u 1. kolu napravio veliko iznenađenje u Maksimiru i svakome mogu napraviti probleme, rekao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri imaju gust raspored u sljedećih mjesec dana. Nakon prvenstvenog ogleda s Farmaceutima, slijede dva iznimno važna dvoboja u Ligi prvaka protiv Salzburga, 5. listopada u Austriji pa uzvrat na Maksimiru 11. listopada.

– Sada smo fokusirani na domaće natjecanje i napravit ćemo sve da i utakmicu protiv Slaven Belupa apsolviramo na najbolji način. Želimo sva tri boda kako bismo zadržali dobru atmosferu koju imamo od početka sezone, dodao je Čačić.

O stanju u momčadi

– Moharrami se jučer vratio iz reprezentacije, nakon treninga ćemo vidjeti kako je. Ademi je drugi put postao otac, vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti, ali bez kapetana ne želimo ići u sve izazove pred nama, kaže strateg hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tri dana Dinamo je odradio gostovanje u Jarmini gdje je bez nekoliko reprezentativaca bez većih problema sa 4:0 pobijedio petoligaša Borince u šesnaestini finala Kupa. Tri asistencije upisao je Danijel Štefulj.

– Svaka utakmica donese neku informaciju, pa tako i ova. Veseli me da je Daniel odigrao tako dobro, a to potvrđuje da svi koji su dio naše svlačionice zaslužuju biti i dio Dinama. Na nekim pozicijama smo jako dobro pokriveni tako da ne mogu svi imati istu minutažu, no kroz rotacije će svi dobiti priliku. Daniel je svoju minutažu iskoristio i pokazao da se na njega može računati, rekao je Čačić.

Poslije europskih ispita slijede susreti u prvenstvu s Varaždinom 16. listopada te najveći hrvatski derbi protiv Hajduka na Poljudu 21. listopada. Nakon splitskog derbija na Maksimir stižu Milan 25. listopada u Ligi prvaka te Osijek 29. listopada, a 2. studenog Modri imaju posljednji ispit u elitnom europskom natjecanju u gostima kod Chelseaja na Stamford Bridgeu, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.