Carević: “Hajduku će sezonu obilježiti derbiji, a Dinamo izgleda inspirirano”

carević
Foto: snimka zaslona

HRT-ov stručni komentator Mario Carević u emisiji Stadion analizirao je 11. kolo Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dosta bolji ulazak Osijeka u utakmicu, dvoboj je bio visokog intenziteta i dobrog ritma. Hajduk je imao periode kad je bio dominantan, neke šanse i kontrolu igre, s druge strane Osijek isto, posebice na početku utakmice i drugog dijela. Na kraju, mislim da je remi realan, no najviše su s njime profitirali Dinamo i Rijeka.

Hajduk u tri derbija na početku ove sezone ima jedan osvojeni bod od mogućih devet.

– Malo je to, rekao sam i ranije da će sezonu Hajduka obilježiti ti derbiji, utakmice s Rijekom, Osijekom i Dinamom. Hajduk više nema problem s “malim” utakmicama, sada to rutinski pobjeđuje, ali usmjerit će sezonu utakmicama s prvom trojkom. Prve dvije ove sezone nisu dobro završile, a na gostovanju je ipak najvažnije da ne izgubiš. Teško je igrati u Osijeku, bod je dobar, ali na kraju, u derbijima, pogotovo kod kuće, Hajduk mora tražiti pobjedu, komentirao je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na visoku 8:0 pobjedu Dinama protiv Hrvatskog dragovoljca.

– Dinamo je bio u nekoj igračkoj mini krizi, ali Krznaru je klub dao potpuno povjerenje, što se pokazalo kao puni pogodak. Dinamo zadnjih tjedana igra jako dobro i atraktivno, inspiriran je, ne ovisi o jednom igraču. Vidi se da ima kvalitetu i da može rješavati ovakve utakmice u HNL-u. Dinamo je puno kvalitetnija ekipa i imao je svoj dan, dok Dragovoljac nije imao, rekao je Carević.

Rijeka je slavila sa 6:3 u “Derbyju della Učka” protiv Istre 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očito Rijeci leži kad primi prvi pogodak. Istra je bolje krenula u susret, no onda je Rijeka upalila svoje motore i iskoristila svaku moguću šansu. Igraju lepršavo u napadu, ali Tomića možda može brinuti ta faza obrane, izjavio je Carević.

U prvom susretu 11. kola Prve HNL nogometaši Gorice slavili su na Šubićevcu protiv Šibenika 2-1.

– Jako bitna pobjeda za Goricu nakon niza bez slavlja, iako su i tada izgledali jako dobro. Vratilo im se sve u ovoj utakmici. S druge strane, Šibenik igra atraktivan nogomet, ali na njihovu žalost, ovdje je Fruk usmjerio utakmicu, ustvrdio je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je pobijedila Slaven belupo s 3:0.

– Obje ekipe su bile pod imperativom, a Lokomotiva je zasluženo slavila te su razumljive frustracije trenera Zekića. Sva tri gola su došla nakon kardinalnih pogrešaka pojedinaca, zaključio je Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.