Site icon narod.hr

Cedevita uvjerljivo svladala Crvenu zvezdu

Zagreb, 29.04.2015 - Treæa utakmica finala doigravanja košarkaške ABA lige izmeðu Cedevite i Crvene Zvezde u Domu sportova. Na slici Karlo Žganec iz Cedevite i Marko Tejiæ iz Crvene Zvezde. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Košarkaši Cedevite ostvarili su prvu pobjedu u finalnoj seriji ABA lige, nakon što su pred više od 3000 gledatelja u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova svladali Crvenu zvezdu sa 72-62 i smanjili zaostatak na 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko Ukić, Miro Bilan i Marko Tomas donijeli su domaćima prvu osjetniju prednost, 16-8 u 7. minuti, a Cedevita je i na prvi kratki odmor otišla s +7 (23-16). Cedevita je imala još rezervi u svojoj napadačkoj igri, a jedini loš podatak u obrambenoj statistici bilo je devet napadačkih skokova Crvene zvezde.

Strijelce Cedevite predvodili su Barać s 15 i Tomas s 14 koševa, Babić je ubacio 12, a Bilan 10 poena. Crvena zvezda je imala dvojicu dvoznamenkastih strijelaca, Bobana Marjanovića sa 16 i Nikolu Kalinića s 10 koševa.

Repeša zadovoljan zalaganjem na terenu, gostujući trener Radonjič nezadovoljan suđenjem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ona momčad koja je imala više energije slavila je u sva tri utakmice. Drugačije se protiv Zvezde ne može doći do pobjede. Dečki su zaslužili igrati u ovakvoj atmosferi kakva je bila danas, a nadam se da će u četvrtak biti još i bolja. Očekujem Zvezdu napaljenu, odlučnu da dobije u Zagrebu, ali mi ćemo učiniti sve da produžimo seriju i probamo napraviti još jedan veliki preokret”, rekao je nakon utakmice trener Cedevite Jasmin Repeša.

Trener Crvene zvezde nije bio zadovoljan nakon poraza. “Moramo biti mirniji u sljedećoj utakmici i želimo boljom igrom doći do boljeg rezultata nego danas. Nadam se samo da ćemo sutra imati takav odnos kakav je Cedevita imala u Beogradu, u svakom pogledu. Pa ako Cedevita bude bolja, neka pobijedi”, kazao je Radonjić.

Večeras će se momčadi vratiti u istu dvoranu na četvrtu utakmicu u kojoj će Cedevita ponovno biti suočena s imperativom pobjede kako bi izborila odlučujući, peti dvoboj u subotu u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version