Site icon narod.hr

Čeka li Hajduk zbog divljanja dijela navijača na Poljudu rigorozna kazna?

Foto: fah

Sutra, u četvrtak 4. listopada, važan je dan za Hajduk. Naime, tog dana Hajduk bi se mogao suočiti s do sada najrigoroznijom kaznom u povijesti kluba, barem kad je u pitanju HNL.  Dakako, razlog tome je ponašanje dijela navijača na utakmici Hajduk – Dinamo u Splitu, zapravo će se sve svesti na organizacijski propust na derbiju, iako je realno govoreći problem puno dublji i očito se samo ponavljanjem kazni neće riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, na Poljudu je od topovskog udara, koji je na tartan stazu došao s tribinama na kojem su navijači Hajduka, stradao jedan vatrogasac, koji je ozbiljnije ozlijeđen, na tribine je prokrijumčareno na desetke baklje, signalnih raketa te ostale pirotehnike.

Derbi je zbog toga prekidan više puta, a sve do ozlijede vatrogasca nije bio mali broj onih koji su hvalili bakljade Torcide, bakljade kakve vrlo često možemo vidjeti i na ostalim europskim stadionima. Da sve još bude puno gore netko je od navijača s tribina pogodio kamenom u glavu napadača Hajduka Adama Gyurcsu.

Dakle, s obzirom na navedeno, realno je očekivati da će Disciplinski sudac Alan Klakočer kazniti Hajduk snajmanje  tri ili više utakmica pred praznim stadionom, što je automatski hendikep Hajduku, posebno ako će to biti kazna od četiri utakmice s obzirom na predstojeća dva derbija na Poljudu, prvo protiv Osijeka, a onda i protiv Rijeke. Ukoliko će Hajduk dobiti četiri utakmice kazne na praznom Poljudu tek bi se u prosincu, protiv Istre, navijači vratili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na sve i s obzirom na sve što je Hajduk do sada platio moglo bi se dogoditi da ove sezone splitski klub uplati rekordan iznos u blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza. Prošle sezone, podsjetimo, Hajduk je uplatio skoro milijun kuna zbog brojnih incidenata navijača, a na početku sezone, do derbija s Dinamo, uplatili su 86 000 kuna.  Drugim riječima, Hajduk je rekorder, navijači Hajduka najuporniji su prozivanju HNS-a, a s druge strane zbog ponašanja dijela navijača stotine tisuća kuna godišnje slijeva se u blagajnu najmoćnijeg hrvatskog sportskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version