(VIDEO) Červar zadovoljan zbog mentalne snage reprezentativaca: ‘Vratili smo Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto’

epa08139578 Head coach of Croatia Lino Cervar gestures during the EHF Handball Men European Championship main round match between Croatia and Germany in Vienna, Austria, 18 January 2020. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Hrvatska je u dramatičnoj utakmici velikim preokretom slavila protiv Njemačke 25:24 i tako izborila polufinale Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije svega, moram se zahvaliti i čestitati mojim igračima koji su prihvatili na poluvremenu moju tezu da ne prihvaćam poraz. To je ono što stalno govorim, da možeš samo izgubiti kada odustaneš. Mislim da smo cijelo vrijeme hvatali prednost, nabili su nam veliku prednost, na fiziku su nas pokušali dobiti. Mi smo na kraju pokazali da vještina odlučuje, bila je to pobjeda svih naših igrača. Vratili smo Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto. Naši dečki imaju budućnost, drago mi je da smo vratili nadu. Kad smo bili i u minusu, nismo klonuli. Dogovorili smo se na poluvremenu da nema predaju. Dosta smo imali nepravde s njima, zadnjih put su nam oteli Euro, ali sada smo ih pobijedili. Ovakve utakmice se pamte”, rekao je nakon utakmice izbornik Lino Červar.

Video: RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detektrao je promašene sedmerce kao problem, ali i istaknuo mentalnu jakost kao prednost ove reprezentacije.

“Mi smo još jednom dokazali što možemo. Samo mi imamo kontinuitet rezultata, nismo nikad pali na 10. ili 11. mjesto kao neki, mi smo mala nacija, ali stalno smo tu. Prvo ću zvati suprugu i djecu, tako ću proslaviti”, zaključio je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.