Chelsea i Juventus žele potvrdu naslova prvaka, Real i Bešiktaš na teškom gostovanju

Ovog vikenda očekuju nas prave nogometne poslastice, među kojima ima i onih utakmica koje bi mogle odlučiti o naslovu prvaka u pojedinim ligama. Donosimo vam kratki pregled najzanimljivijih dvoboja ove subote i nedjelje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premiership

Chelsea želi osigurati titulu pobjedom protiv Crystal Palacea u subotu na svom Stamford Bridgeu. Mourinho neće riskirati s povratkom Diega Coste koji ima problema s tetivama. U koliko ne uspiju uzeti bodove na svom terenu, “The Special One” planira Costu vratiti u početni sastav protiv Liverpoola.

“Stvar je jednostavna, trebamo dva ili tri boda za naslov prvaka, recimo tri da ne razmišljamo o gol-razlici. Želimo posao završiti što prije ili još bolje ako to učinimo u nedjelju na svom terenu. Kao i u dvobojima protiv Arsenala i Leicestera idemo po pobjedu, ali svaki bod bit će pozitivan bod” – izjavio je Mourinho o borbi za titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
Tottenham će ugostiti Manchester City ove nedjelje. Spursi se bore za mjesto u Europi, a njihov prvi napadač, nova mlada zvijezda Engleske, Harry Kane za titulu najboljeg strijelca lige. Konkurent mu dolazi iz redova nedjeljnog protivnika, Cityja. Sergio Aguero i društvo oprostili su se od titule, ali Argentinac želi sezonu završiti kao najefikasniji igrač Premiershipa.

Bundesliga

Derbi kola odigrat će Bayer Leverkusen i Bayern Munchen, no puno više pažnje privlači dvoboj Mainza i HSV-a našeg Ivice Olića. HSV je jedini klub koji još nije ispao iz prve lige, a kako stvari stoje, lako je moguće da se to dogodi ove sezone. Taj dvoboj na rasporedu je u nedjelju, dok u subotu još jedan “davljenik” traži spas, a radi se o velikanu njemačkog nogometa Stuttgartu. Oni igraju u gostima kod Schalkea, koji drži 5. mjesto i pokušava osigurati igranje u Europi iduće sezone. Tko ima više motiva i veću želju za pobjedom, Schalke ili ‘fenjeraš’ Stuttgart, vidjet ćemo danas u 15.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA

Primera

I dok Barcelona ima relativno lako gostovanje kod posljednje Cordobe, konkurenti za naslov Real Madrid, pa i Atletico imaju dosta zahtjevnije zadaće. Mandžukić i društvo ugostit će danas na svom Vicente Calderonu baskijski ponos, Athletic, dok Real ide na tradicionalno teško gostovanje u Sevillu. Sevilla ne zna za poraz na domaćem terenu već 34 utakmice, a Real se s ovog gostovanja zadnja dva puta vratio u Madrid praznih ruku. Kiks Reala i pobjeda Barcelone, značilo bi da titula seli u Kataloniju ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A

Juventus treba još samo jedan bod kako bi i teoretski osigurao naslov prvaka Italije. Misija neće biti ni malo lagana jer gostuju kod Sampdorije,  iza njih su nešto slabije igre, s obzirom na to da su u posljednjih pet utakmica čak dva puta poraženi. Međutim trener Allegri tvrdi kako je momčad spremna za taj finalni korak.

Juventus
“U ovom trenutku ono što želimo je osigurati naslov prvaka Italije. Igrači su odmorni i spremni su dati sve od sebe protiv Sampdorije. Utakmica nam dolazi nakon par lošijih predstava kod kuće i u gostima te moramo biti fokusirani na taj susret ako želimo ostvariti pozitivan rezultat”- rekao je trener Juventusa uoči današnjeg dvoboja protiv pete Sampdorije koja lovi Europu.

U nedjelju navečer, 20.45 igraju Napoli i Milan. Iako je Milan ove sezone dosta loš, ovo je svejedno derbi kola i možemo očekivati kvalitetnu napadačku utakmicu, barem od strane Benitezova sastava, koji je uvijek raspoložen u Napulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Ligue

Lyon još nije odustao od naslova, a ako želi preskočiti PSG mora slaviti kod kuće protiv Eviana kojem “gori pod nogama”. PSG igra u gostima kod Nantesa, a Monaco na svom terenu dočekuje Toulouse.

Super liga

Bešiktaš i Slaven Bilić nalaze se pred prvim velikim testom kad je u pitanju borba za naslov prvaka, na koji Bešiktaš čeka od 2009. godine. U nedjelju gostuju na obali Crnog mora kod Trabzonspora, koji drži šestu poziciju s istim brojem bodova kao i Bursaspor koji je četvrti i ide u Europu. Osim toga, ovo je susret dosta efikasnih momčadi stoga možemo očekivati napadački nogomet i pogotke.

TURKEY SOCCER UEFA EUROPA LEAGUE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.