Cibona bez polufinala Superkupa regionalne ABA lige

Foto: fah

Košarkaši Cibone nisu se uspjeli plasirati u polufinale Superkupa regionalne ABA lige, oni su izgubili četvrtfinalni susret u Baru od podgoričke Budućnosti sa 90-96 (21-27, 28-20, 23-20, 18-29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibone je pobjede koštala loše odigrana četvrta četvrtina tijekom koje su njezini igrači uputili nekoliko nerezonskih šutova za tricu koje nisu pogodili. S druge strane, u junaka pobjede Budućnosti pretvorio se Danilo Nikolić s tri pogođene trice u posljednjih pet minuta.

Cibona je svoje najbolje razdoblje igre imala početkom treće četvrtine kada je Ivan Novačić serijom trica bio najzaslužniji za odlazak na 12 pogodaka prednosti (59-47). Nažalost, Novačić, kao i prvi Cibonin centar Ante Gospić morali su već početkom četvrte četvrtine napustiti igru zbog pet osobnih pogrešaka, a to se itekako osjetilo u igri hrvatskog kluba.

Novačić je sa 20 koševa bio najefikasniji kod Cibone, Melvin Cleveland je dodao 18, dok su Budućnost do pobjede predvodili Danilo Nikolić sa 17, Nemanja Gordić sa 16 i Filip Barović sa 15 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u srijedu se Cedevita plasirala u polufinale, hrvatski je prvak u četvrtfinalu svladalo beogradski FMP sa 86-68 (20-22, 21-11, 16-15, 29-20).

Cedevita je utakmicu protiv FMP-a riješila tek u posljednjoj četvrtini kada je serijom 10-0 od 34. do 37. minute pobjegla na nedostižnu prednost od 76-60.

Najefikasniji u sastavu Cedevite bili su Džanan Musa 16 i Demetris Nichols sa 15 koševa, dok je Filip Čović ubacio 21 poen za FMP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita će u polufinalu u petak igrati protiv Mega Bemaxa koji je sa 83-72 nadigrao Igokeu.

U posljednjem četvrtfinalu kasnije će još igrati Partizan i Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.