Site icon narod.hr

Cibona i Zagreb ostvarili pobjede na domaćem terenu

U susretu petog kola košarkaške Lige za prvaka Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Zadar 78-67 ostvarivši i petu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je odlično igrao prve tri četvrtine, a potom u zadnjoj sve pokvario. Gosti su na koncu prve dionice imali osam koševa viška (26-18), na poluvremenu plus 10 (49-39), a na kraju treće dionice 61-58, no ‘vukovi’ su odličnom igrom u zadnjoj četvrtini okrenuli rezultat. Junak u Ciboninoj pobjedi bio je Marko Jagodić Kuridža sa 27 koševa i sedam koševa. Vlado Ilievski je dodao 16, a Ante Toni Žižić 14 koševa. Kod Zadra najefikasniji su bili Ive Ivanov sa 14 koševa, te Josip Sobin i Henrik Širko sa po devet koševa.

Zabok propustio pobjedu u zadnjim sekundama

U drugom susretu večeri Zagreb je nakon produžetaka pobijedio Zabok 91-88. Regularni dio utakmice završio je 78-78, a gosti su bili korak do pobjede, no Borna Kapusta je promašio drugo slobodno bacanje u posljednjim trenucima utakmice. U produžetku su ‘mravi’ bili bolji i dodatan period igre dobili su 13-10 za četvrtu pobjedu. Zagreb su do slavlja predvodili Jakov Vladović sa 22, Marino Šarlija sa 20 i Pavle Marčinković sa 15 koševa, dok su u suparničkim redovima najefikasniji bili Filip Bundović sa 22 i Marin Zrnić sa 17 koševa.

Na ljestvici vodi Cibona s pet pobjeda. Cedevita ima pet pobjeda i jedan poraz, a Zagreb ima četiri pobjede i poraz. Slijede Kvarner 2010 (3-2), Zadar (2-3), Zabok (1-4), Šibenik (0-4) i Alkar (0-5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version