Čilić: Baghdatis je neugodan, ali i ja igram dobro

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić postavljen je za 14. nositelja US Opena, posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni, a ždrijeb mu je za suparnika dodijelio Cipranina Marcosa Baghdatisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić i Baghdatis su se dosad sastajali pet puta, a hrvatski je tenisač iz četiri dvoboja izašao kao pobjednik. Baghdatis je još prije dva tjedna bio izvan kruga sto najboljih tenisača svijeta, ali se s dva uzastopna naslova na Challengerima popeo do 86. mjesta ATP ljestvice i iza sebe ima niz od deset pobjeda.

“U 1. kolu me očekuje uvijek neugodni Baghdatis. On može igrati odličan tenis, ali imam osjećaj da igram dosta dobro. Odlično su mi došli mečevi i protiv Federera i Wawrinke u proteklim tjednima, da radim na nekim sitnicama u igri”, izjavio je Marin Čilić komentirajući svoj ždrijeb na US Openu.

Čilić je posljednji meč uoči nastupa u Flushing Meadowsu odigrao protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke u 3. kolu turnira u Cincinnatiju. U tom se dvoboju nakon osvojenog prvog seta žalio na bolove u desnoj nadlaktici i dvaput zatražio pomoć fizioterapeuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ruka ide na bolje, u protekla tri, četiri dana nisam osjećao nikakve bolove, tako da je sve u redu, iako je moguće da se bol vrati kad krenu veće tenzije tijekom mečeva. Zasad mi ne stvara nikakav problem u treningu.”

Čiliću će ovo biti šesti nastup u glavnom turniru US Opena. U dosadašnjih pet nastupa dvaput se probio do četvrtfinala, 2009. i 2012. godine, te oba puta gubio od kasnijih pobjednika turnira, Argentinca Juana Martina del Potra i Britanca Andyja Murrayja.

“Na US Openu mi općenito uvjeti odgovaraju. Tereni su malo brži, što mi je dobro. Zna biti iznimno vlažno i vruće vrijeme, teško za igranje, ali generalno uvjeti mi pogoduju i volim tu igrati. Posebno noćni mečevi su spektakl pa se nadam da će ih biti nekoliko.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je kao glavne favorite za naslov istaknuo dobro poznata imena.

“Trenutno je Federer u najboljoj formi, servirao je iznimno dobro i u Torontu i Cincinnatiju i ima odličan niz rezultata još od početka sezone na travi. No, Đokovića se ne smije izostaviti iz uloge favorita jer na US Openu igra uvijek odlično. Također će biti zanimljivo pratiti Wawrinku, koji može igrati sjajno”, zaključio je najbolji hrvatski tenisač u priopćenju za medije.

Mečevi glavnog turnira na US Openu započinju u ponedjeljak, 25. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.