Čilić i Dodig pali za jednu poziciju, Tomljanović napredovala za šest

Najnovija ATP lista najboljih tenisača svijeta donijela je našim najboljim tenisačima Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu gubitak po jedne pozicije, dok je Ivo Karlović napredovao za četiri mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je i dalje najbolji hrvatski reket, a s 25. je skliznuo na 26. mjesto ljestvice, dok je Dodig također izgubio jednu poziciju i sada je na 34. poziciji. Karlović je napredovao na 51. mjesto.

Na ljestvici i dalje vodi Rafa Nadal ispred Novaka Đokovića i Stanislasa Wawrinke, Argentinac Juan Martin Del Potro je najveći gubitnik jer je s petog pao na sedmo mjesto, a najveći skok napravio je Argentinac Federico Delbonis koji je pobjedom u Sau Paulu skočio s 61. na 44. poziciju.

Ajla Tomljanović od ponedjeljka je 68. tenisačica svijeta i najbolja je plasirana hrvatska igračica na WTA ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomljanović je četvrtinalom WTA turnira u Acapulcu napredovala za šest pozicija i sada je samo jedno mjesto udaljena od svog najboljeg rankinga karijere (67) kojeg je držala 13. siječnja ove godine. Mirjan Lučić Baroni je bolja za dvije pozicije i sada je na 85. mjestu, a Petra Martić je također napredovala, s 99. na 98. mjesto. Malo je nedostajalo da Hrvatska ima četiri tenisačice među prvih stotinu jer je Donna Vekić na 103. poziciji, a Ana Konjuh je ušla među 200 najboljih (198).

Na samom vrhu nije došlo do nikakvih promjena, uvjerljivo vodi Serena Williams s gotovo dvostrukom prednošću u odnosu na Li Na, dok je treća Agnieszka Radwanska.

U četvrtak započinje veliki Masters turnir u Indian Wellsu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.