Čilić u polufinalu u Acapulcu na Nadala, Lučić-Baroni protiv Curenko

Foto: fah

Hrvatski tenis će imati predstavnika u polufinalu kako ATP tako i WTA turnira u Acapulcu, Marin Čilić se u polufinale ATP turnira plasirao bez borbe nakon što mu je Amerikanac Steve Johnson predao četvrtfinalni meč zbog ozljede desnog gležnja, dok je Mirjana Lučić-Baroni u četvrtfinalu WTA turnira nadigrala Francuskinju Pauline Parmentier sa 6-2, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johnson se ozlijedio u četvrtfinalnom dvoboju protiv sunarodnjaka Ernesta Escobeda. Taj meč je izdržao nekako do kraja, no protiv Čilića nije mogao nastupiti. Čilić, koji je u Acapulcu postavljen za trećeg nositelja, u polufinalu će igrati protiv Španjolca Rafaela Nadala koji je svladao Japanca Yoshikita Nishioku sa 7-6 (2), 6-3.

Protiv Nadala je igrao četiri puta i upisao samo jednu pobjedu, 2009. u Pekingu. Posljednji put su igrali 2015. u Baselu kada je Nadal slavio sa 4-6, 6-3, 6-3.

Lučić-Baroni je protiv Parmentier upisala i četvrtu pobjedu u četvrtom međusobnom ogledu. U prvom setu je naša veteranka čak četiri puta oduzimala servis Francuskinji, pa joj za osvajanje te dionice meča sa 6-2 nije zasmetalo niti što je ona sama dva puta gubila igre na početni udarac. U drugom setu nije bilo “breaka” do vodstva Lučić-Baroni od 3-2, a tada su uslijedila tri “breaka” zaredom, no Lučić-Baroni je ostvarila dva i povela sa 5-3 i potom sigurno odservirala za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Lučić-Baroni igrati protiv Ukrajinke Lesje Curenko koja je u četvrtfinalu nadigrala Latvijku Jelenu Ostapenko sa 6-3, 7-6 (5). Dosada su se Lučić-Baroni i Curenko susrele samo jednom, prije pet godina u Brisbaneu kada je uspješnija bila Ukrajinka sa 4-6, 6-3, 6-0.

Drugi polufinalni par tenisačica čine Amerikanka Christina McHale i Francuskinja Kristina Mladenović.

Veliko iznenađenje priredio je Australac Nick Kyrgios koji je u četvrtfinalu svladao drugog igrača svijeta i prvog nositelja Acapulca Srbina Novaka Đokovića sa 7-6 (9), 7-5. U polufinalu će Kyrgios igrati protiv Amerikanca Sama Querreya koji je izbacio Austrijanca Dominica Thiema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI ČETVRTFINALA,

TENISAČI:

Nick Kyrgios (Aus/6) – Novak Đoković (Srb/1) 7-6 (9) 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Querrey (SAD) – Dominic Thiem (Aut/4) 6-1, 7-5

MARIN ČILIĆ (HRV/3) – Steve Johnson (SAD) – bez borbe

Rafael Nadal (Špa/2) – Yoshihito Nishioka (Jap) 7-6 (2), 6-3

TENISAČICE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV/1) – Pauline Parmentier (Fra) 6-2, 6-3

Lesja Curenko (Ukr/7) – Jelena Ostapenko (Lat/3) 6-3, 7-6 (5)

Christina McHale (SAD/5) – Monica Puig (Pur/4) 6-2, 6-2

Kristina Mladenović (Fra/2) – Kirsten Flipkens (Bel) 6-4, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.