Ćiro Blažević: Meksiko je taktički razbio Hrvatsku

ćiro blažević
Foto: fah

Miroslav Ćiro Blažević, bivši hrvatski izbornik koji je s “vatrenima” 1998. godine osvojio broncu, kritizirao je taktiku izbornika Nike Kovača kazavši da je Meksiko “taktički razbio” Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nezgodno mi je o tome govoriti, ali Meksiko nas je taktički razbio. Ovo što smo vidjeli bio je poraz trenera, ovaj Meksikanac apsolutno je nadmudrio našeg mladog izbornika koji je talentiran, ali i neiskusan. Da se iskustvo može kupiti, onda ga ne bi ni trebalo akumulirati”, rekao je Blažević za internetski portal Radiosarajevo.

Posebno je bio razočaran time što je hrvatski veznjak Ivan Rakitić igrao na “pogrešnoj poziciji”.

“On nije igrač za mnogo defanzivnih zadaća. Pa u Sevilli je bio najbolji igrač momčadi upravo s pozicije ofanzivnog veznog. Vidjeli ste sve, kada je dobio žuti karton, izgubio se na terenu jer se igrači izgube kad ne igraju na svojim pozicijama”, pojasnio je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No bivši hrvatski izbornik smatra da se unatoč svemu nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu treba pružiti prigoda Niki Kovaču da nastavi voditi momčad “vatrenih”, dok istodobno za reprezentaciju Bosne i Hercegovine tvrdi da treba novog izbornika nakon što je Safetu Sušiću, njegovom naljedniku na klupi te reprezentacije i formalno istekao ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.