Ćiro govorio o raku: ‘Ne boli me ništa, osim moje prve misli jesam li to još živ?’

ćiro
Foto: fah

‘Trener svih trenera’ Miroslav Ćiro Blažević bio je gost nove epizode emisije “Zdravlje na kvadrat”. Legendarni nogometni trener trenutno se bori s opakom bolesti, ali i stoički podnosi liječenje. Naime, već se drugi put suočio s karcinomom prostate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako ga ujutro kada ustane ništa ne boli, osim jednog.

“Ne boli me ništa, osim moje prve misli jesam li to još živ? I onda hvala Bogu sa stanovitim poteškoćama se dignem, i čim se malo razradim onda sam pokretan i sretan”, otkrio je, prenosi Showbuzz.

Ćiro u životu nije mogao ni slutiti da će dobiti karcinom prostate, nije imao nikakvih tegoba, već je to doznao na redovitom pregledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“PSA je bio visok. I onda sam išao u Ženevu na biopsiju, i tamo su naravno konstatirali da sam pozitivan. U Innsbrucku mi je profesor rekao: ‘Vaša je tako velika da je moramo…’. I tako sam izvadio prostatu. Prošetao se rak, na ovaj dio živaca za seks, pa mi je uzeo svu snagu seksa, iako sam ga ja lijepo molio, spasi barem jedan živac mali”, našalio se Ćiro i dodao: “Da mogu vratiti vrijeme, ne bih izabrao operaciju, nego zračenje”.

Daljnje pretrage pokazale su da je karcinom na istom mjestu gdje je prije 17 godina operiran, ali se i proširio.

“Idemo na preglede, rodila se četiri nova. To je nešto što nije uobičajeno, tako da sam u mom velikom optimizmu, i pesimist, jer je evidentno da se on ovaj put ne šali sa mnom. Otišao je na kosti, otišao je na koljena, i tako”, otkrio je Ćiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao da sve to nije bilo dovoljno, nego mu je davno dijagnosticiran i melanom u početnoj fazi, pa je i taj problem riješio operacijom.

“Ja nemam pravo da povijest koju sam prošao, ličnu povijest, ne okarakteriziram kao normalnu. Išao sam od nule, od jedne tipične pozicije siromaha, i digao sam se čestitim putom, ali je mladost bila itekako teška. Jako sam ponosan na rezultate koje sam napravio i da sam toliko trajao. 50 godina u kontinuitetu ja sam trener. Vodio sam pet reprezentacija. To nije nitko. Tako da ja imam argumente koji kažu da sam uspješan, i to me veseli jer nogometni trener, to nije posao. To je u velikom postotku avantura. I mnoge moje kolege čine veliku grešku kad kažu: ‘Nisam imao sreću’. Ja sreću ne priznajem, jer ona je fenomen koji hoda, ali ako si ti spreman, ti ćeš ju uloviti”, poručio je Ćiro.

Ćiro je otkrio i postoji li nešto što dosad nikome u životu nije rekao, a volio bi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pa sad kad sam pri kraju svoga vijeka, ustručavao sam se da to kažem, jer bi mnogi to interpretirali kao jednu demagogiju, ali ja ću reći. Sad kad me ne interesira hoće li mi netko reći pe*eru, ili majmune, da jako volim svoj narod”, priznao je legendarni trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.