Site icon narod.hr

City na korak do finala: Katalonski trener Pep Guardiola sinoć srušio rekord Lige prvaka

guardiola

Foto: fah

Nogometaši Manchester Cityja sinoć su na Parku Prinčeva, u prvom susretu polufinala Lige prvaka, svladali PSG 2:1 te su tako napravili veliki korak prema finalu Lige prvaka. Dakle, Manchester City na korak je do svog najvećeg uspjeha u povijesti. City, podsjetimo, nikad nije osvojio Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sjajnog prvog poluvremena, nakon kojeg su vodili 1:0, igra PSG-a se raspala, što je iskoristio Pep Guardiola, koji je u drugom dijelu na teren izveo jednu posve drugačiju momčad, ne druge igrače, već odlučnu momčad da dođe do pobjedničkog rezultata. City je bio apsolutno dominantan u drugih 45 minuta utakmice te je na kraju zasluženo ostvario pobjedu koja mu jamči miran uzvrat.

Katalonski trener je u Parizu srušio i rekord kao trener, naime, pobjedom protiv aktualnog europskog doprvaka Guardiola je došao do 34. pobjede u nikaut fazi Lige prvaka, što je sjajan podatak. Guardiola će imati priliku i pojačati svoj omjer pobjede vać ove sezone, ako bi City slavio u uzvratu i onda u eventualnom finalu u Istanbulu.

Uz rekord Guardiola je sinoć bio u zanimljivoj situaciji. Naime, u nekoliko navrata na terenu je došlo do iskrica, a mikrofon koji se nalazio  pored klupe Manchester Cityja snimio je čak kako su pojedini igrači PSG-a dobacivali Pepu Guardioli. U jednoj situaciji Verratti je faulirao jednog od igrača Manchester Cityja, a Guardiola je potom govorio sucu da mu trena dati žuti karton, to se nije svidjelo veznjaku PSG-a te mu je poručio na španjolskom jeziku: “Šta ti želiš? Začepi”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvo se nekulturno ponašanje igračima PSG-a se osvetilo, nervoza u drugom poluvemenu također, i na kraju su zasluženo izgubili. Iako je Guardiola jasno čuo što mu je kazao Veratti odlučio je ignorirati te se samo nasmijao.

Mada je Manchester City pobijedio ipak nije sve gotovo, PSG može uzvratiti, ima vrhunske pojedince, poput Neymara, Di Marie ili Mbappea, ali ne toliko vrhunsku momčad. Uzvrat se igra sljedećeg utorka na Etihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version