Cjepivo – da ili ne? Što je zapravo Novak Đoković rekao, a da je šokirao mnoge, pa i one koji od pandemije koronavirusa pokušavaju napraviti osobnu predstavu?

Foto: fah

Srpski tenisač Novak Đoković iznenadio je jedan dio svjetske javnost, a neke čak i šokirao, zato što se usudio reći svoje mišljenje, koje, naravno, ne mora biti ispravno, kao što puno toga što Đoković govori nije uvijek baš na tragu istine, ali na njega ima pravo. Naime, kako smo već pisali Đoković je u nedjelju kazao kako osobno nije za cjepivo i kako ne bi volio da ga netko tjera da se cijepi kako bi mogao putovati. Naravno, ponajbolji tenisač svijeta govorio je u kontekstu pandemije koronavirusa, koja je više ili manje paralizirala dobar dio svijeta. Uza sve to Đoković je ukazao na netransparentnost, odnosno cenzuru, koja se pojavljuje u svezi s virusom. Što je, dakako, točno, jer se svako drugačije mišljenje, pa čak i ako ono dolazi od strane stručnjaka, tolerirao gotovo kao neprijateljsko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, što je Novak Đoković, koji je dosad u više navrata relativizirao ulogu Miloševićeve, Vučićeve i Šešeljeve Srbije u genocidu koji je ona počinila u više država nastalih na prostoru bivše Jugoslavije, kazao a da bi to izazvalo toliko šok, licemjerstvo i zgražanje? Da se ne želi cijepiti? Pa što onda, to je zapravo njegov izbor, čak i ako je pogrešan.

Izjava Novaka Đokovića je odjeknula diljem svijeta nakon čega su ga zvali iz New York Timesa kako bi čuli pojašnjenje.

“Nisam stručnjak, ali želim imati opciju odabrati najbolje za svoje tijelo. Nastavit ću istraživati ovu temu jer je važna i jer utječe na sve nas. Da budem iskren, malo sam zbunjen, kao i ostatak svijeta. Unatoč tome što imam pristup informacijama, u dilemi sam što je najbolje učiniti u ovoj situaciji.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjava Novaka Đokovića iznenadila je srpskog epidemiologa Predraga Kona, koji se, zajedno sa srpskim diktatorom Aleksandrom Vučićem, neuspješno bori protiv pandemije koronavirusa u Srbiji. Unatoč policijskom satu, unatoč mjerama koje podsjećaju na Sjevernu Koreju, u Srbiji vlada pravi kaos izazvan koronavirusom i neuspješnom borbom nekompetentnih ”stručnjaka”, predvođenih Vučićem, protiv virusa. Naime, u Srbiji je zaraženo više od 6000 ljudi, i taj broj svakodnevno raste, a preko 120 ljudi je umrlo kao posljedica opasnog virusa.

“Kao jedan od njegovih najvjernijih navijača, volio bih da sam imao priliku približiti mu značaj jačanja imuniteta za zdravlje stanovništva. Sad je već pomalo kasno jer već ima krive stavove i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće izbjegavati izravne odgovore na pitanja vezano uz cijepljenja jer imaš golem utjecaj”, napisao je Kon na Facebooku.

Nažalost, posljednjih dana svjedoci smo da neki od pandemije koronavirusa pokušavaju napraviti osobnu predstavu, samopromociju, a zapravo nemaju legitimitet za takvu ”igru.” I političari, dakako, a u posebno u Đokovićevoj Srbiji, u kojoj vlada bivši Šešeljev učenik željeznom rukom, preko pandemije žele stići do političkih poena, što ima je u prvi trenutak uspjelo, no, kako vrijeme prolazi tako građani sve više shvaćaju o čemu se radi. Naime, borba protiv bolesti, pa i protiv koronavirusa, ne bi smjela imati bilo kakve veze s bilo kakvom politikom, međutim, ipak ima. Posebno, kako smo već spomenuli, u Srbiji, u kojoj tu borbu predvodi – Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.