Site icon narod.hr

Conor McGregor: “Nisam dostojan usporedbe s Muhammadom Alijem, a rođenje sina moj je najveći uspjeh!”

Foto: fah

Conor McGregor sjeo je preko puta UFC-ove reporterke Megan Olivi te je dao vrlo iskren i otvoren intervju, u kojem je pokazao puno više ljudskosti i prizemljenosti nego što smo to od njega navikli, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pitanju je video iz rubrike “The Exchange”, u kojem Megan Olivi razgovara s najvećim UFC zvijezdama samo nekoliko dana prije njihovih nastupa. U ovih osam minuta, vrlo raspoloženi i konstantno nasmiješeni Conor progovorio je o nekim zanimljivim temama, nevezanim samo uz subotnju borbu protiv Khabiba Nurmagomedova. Uostalom, prvobitno je bio upitan gdje je zapravo bio svo ovo vrijeme od svoje posljednje borbe.

“Dugo me nije bilo i drago mi je da sam se vratio, nedostajao mi je sport, nedostajalo mi je natjecanje. Jako sam uzbuđen oko ove borbe koja dolazi nakon teško odrađenog posla. Sada dolazi ono što najviše volim raditi, nastupati pred fanovima ovog sporta, pred milijunima ljudi u cijelom svijetu”, rekao je Conor, koji je ovu borbu dočekao višestruko bogatiji nego što bio kada se zadnji put borio u UFC-u. Oko sebe je počeo graditi pravo poslovno carstvo i on odavno nije samo sportaš nego i pravi poslovni čovjek. Odmah se tako na to nadovezao:

“Kada dođeš do novaca moraš naučiti raditi s njima. Kako moraš u sportu naučiti boksati i grapplati, tako isto moraš znati naučiti raspolagati financijama. Zadovoljan sam kako mi ide, iako i dalje tek učim poslovnu igru i pokušavam izgraditi svoj imperij. Uživam u svemu tome, ali da se razumijem, oktogon je ono gdje se osjećam najbolje i borba je ono u čemu najviše uživam.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između dvije UFC borbe testirao se u boksu i to protiv najboljeg, protiv Floyda Mayweathera. Upravo to mu je donijelo spomenutu zaradu kakva je njegovim kolegama MMA borcima nezamisliva. No, on je izvukao još nešto iz te avanture.

“Upoznao sam nove ljude, dobio sam nove fanove, sve je to jedno novo iskustvo. Svaki puta kada sebe staviš u pomalo nelagodnu situaciju, rasteš kao osoba, a to se meni tim putem dogodilo. Stavio sam sebe u situaciju gdje nisam svoj na svome i sigurno sam se dodatno izgradio kao osoba i takav se sada vraćam u svoju igru, jer MMA je ono što sam ja.”

Za njega je protiv Mayweathera navijala obitelj Muhammada Alija te je njegova kći čak izjavila kako je podsjeća na njenog oca. S njime ga uspoređuju i mnogi drugi, a Dana White je izjavio kako je jedino Conor došao blizu Aliju po pitanju te neke karizme i načina na koji verbalno parira svojim protivnicima, ali i medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijenim to i uvijek mi je godila usporedba, no moram nešto priznati. Ja nisam nigdje niti blizu Muhammada Alija, to je bila jedna posebna osoba. Ja sam momak iz Dublina, iz Irske i ovdje sam da bih se borio.”

Slijedilo je pitanje što smatra svojim najvećim uspjehom, a tu je onda okrenuo sve na privatni život.

“Rođenje mog sina moj je najveći uspjeh, nešto čime se bez ikakve konkurencije najviše ponosim. Otkako je došao na svijet sve što radim je za moju obitelj.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo čuti i razmišljanje o tome je li Khabib Nurmagomedov protivnik kojem se nadao, odnosno je li on borac protiv kojeg je vidio svoju povratničku borbu.

“Bio sam uzbuđen oko potencijalne borbe protiv Tonya Fergusona, jer je on bio taj koji je imao pojas, no ova me borba više zanimala, ipak je u pitanju neporaženi borac. Ali, nisam impresioniran njegovim rezultatima. To na papiru izgleda sjajno, ali kada pogledaš dublje, jasno je da to nije tako impresivno. Svi ga stavljaju na neki tron, ali ja ga ne vidim tako. Vidim ga kao tipa koji ne zna primiti udarac, a takvog borca protiv mene čeka duga i teška noć. On je za mene lažni prvak, kao što je to bio i Ferguson. Posebno sada kada se vratio pravi prvak. Znam što vidim i znam što trebam napraviti. Čisto ću ga nokautirati.”

Na prvoj press konferenciji odradio je jedan neobičan nastup, podosta agresivan i neartikuliran, no mnogi su se složili kako je time postigao željeni efekt, odnosno da Khabib Nurmagomedov iz Radio City Music Halla nije izašao isti kakav je ušao.

“Bio je to za mene jedan normalan radni dan. Prvi put sam ga vidio i bio sam zadovoljan. Mislim da sam postigao efekt, krv mu je otišla iz lica i usne su mu poplavile.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je usporedio ovu borbu s nekim prethodnima te je rekao znači li mu više i što je zapravo najveća razlika. Sve je završio prognozom konačnog ishoda.

“Ova borba je slična svim ostalima, no kao da onog puta imam nešto više goriva i više vatre u sebi. U kavezu ću biti smiren, odmjeren i nemilosrdan, upravo onakav kakav sam uvijek. Znam da je u pitanju da će pasti on ili ja, a sve dok je tako, uvijek će to biti on. Nokautirati ću ga u prvoj rundi, no ne želim da se dogodi samo to. Želim da uđemo u grappling, gdje bih mogao potvrditi kako sam kompletan borac i razuvjeriti one koji govore da imam samo lijevu ruku.”

Ispod teksta možete pogledati cijeli razgovor, jer ove izjave imaju puno više efekta kada se vidi govor tijela Conora McGregora te ton njegovog glasa. On uistinu djeluje kao da je maksimalno fokusiran te da bismo mogli vidjeti najboljeg moguće Conora McGregora, onoga koji je zapravo i postao sve ono što danas stoji iza njegovog imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version