Ćorić na Stahovskija, Dodig protiv Delića

U subotu je u Domu sportova održan ždrijeb glavnog turnira ATP turnira PBZ Zagreb Indoors na kojem je Ivo Karlović prvi nositelj, a u prvom kolu će se sastati Ivan Dodig i Mate Delić, dok će Borna Ćorić igrati protiv bivšeg pobjednika Ukrajinca Sergija Stahovskija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak trojica hrvatskih tenisača i trojica bivših pobjednika PBZ Zagreb Indoorsa nagurali su se u gornju četvrtinu ždrijeba glavnog turnira na čijem je čelu 27. tenisač svijeta Ivo Karlović, premijerno u ulozi prvog nositelja zagrebačkog ATP turnira. Osim Karlovića, u gornjoj četvrtini je i Borna Ćorić koji je za suparnika u 1. kolu dobio zagrebačkog pobjednika iz 2008. Ukrajinca Sergija Stahovskija. Toni Androić koji je dobio pozivnicu, u svom će debitantskom nastupu na ATP turniru igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, koji je osvojio zagrebački naslov 2007. Pobjednik tog dvoboja u 2. kolu ide na Karlovića.

Ćorić bi u slučaju pobjede nad Stahovskijem u 2. kolu mogao na još jednog bivšeg pobjednika u Domu sportova, Rusa Mihaila Južnija koji će u 1. kolu igrati protiv Slovenca Blaža Kavčiča.

“Šteta što je toliko dobrih igrača u gornjoj četvrtini, koja je vrlo jaka. No, ako želiš osvojiti naslov moraš pobjeđivati dobre, prije ili kasnije“, prokomentirao je direktor PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu godinu zaredom u 1. kolu ćemo imati i jedan hrvatski derbi. Marin Čilić je prošle godine na putu do naslova u 1. kolu pobijedio Matu Delića, a Kaštelanin će ove godine odmjeriti snage s Čilićevim susjedom Ivanom Dodigom.

“Očito se Mate ‘pretplatio’ na hrvatske derbije“, rekao je četverostruki osvajač turnira Marin Čilić, koji zbog ozljede neće moći braniti naslov, ali je sudjelovao u izvlačenju.

“Najlošije je prošao Toni Androić, kojeg čeka Baghdatis, Antonio Veić ima dobru priliku, a Borna je u najtežoj četvrtini, gdje je i Karlović. Bit će zanimljivo vidjeti rasplet“, dodao je Čilić koji je naznačio da bi zbog ozljede koja ga je od teniskih terena odvojila već sedam tjedana mogao propustiti i Davis Cup dvoboj 1. kola Svjetske skupine, kad Hrvatska početkom ožujka gostuje kod Srbije u Kraljevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Ivanišević, kojemu je na ždrijebu asistirao sin Emanuel, također je istaknuo priliku za Antonija Veića, jednog od dobitnika pozivnice za glavni turnir u kojem će nastupiti po šesti put.

“Ward je dobar igrač, ali nije nepobjediv. Veić ga može dobiti, ako će odigrati dobro. Vjerujem i da bi Ćorić uz dobru igru trebao proći Stahovskija, iako je on bivši pobjednik”, zaključio je Goran.

U Domu sportova su u subotu započeli kvalifikacijski dvoboji. Prvi od sedmorice hrvatskih predstavnika, Filip Veger, zaustavljen je u 1. kolu. Sa 6-4, 3-6, 6-4 svladao ga je Bjelorus Jegor Gerasimov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dvoboji glavnog turnira bit će odigrani u ponedjeljak, 2. veljače.

Ždrijeb glavnog turnira PBZ Zagreb Indoorsa 2015:

IVO KARLOVIĆ (HRV/1) slobodanTONI ANDROIĆ (HRV/wc) – Marcos Baghdatis (CIP)

BORNA ĆORIĆ (HRV) – Sergij Stahovskij (UKR)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaž Kavčič (SLO) – Mihail Južnij (RUS/6)

Guillermo Garcia-Lopez (ŠPA/3) slobodan

Damir Džumhur (BIH) – kvalifikant

Go Soeda (JAP) – kvalifikant

Kvalifikant – Viktor Troicki (SRB/7)

Andreas Seppi (ITA/5) – Robin Haase (NIZ)

ANTONIO VEIĆ (HRV) – James Ward (VB)

Ričardas Berankis (LIT) – Lukaš Lacko (SLK)

Gilles Muller (LUK/4) slobodan

Marcel Granollers (ŠPA) – Juergen Melzer (AUT)

MATE DELIĆ (HRV) – IVAN DODIG (HRV)

Igor Sijsling (NIZ) – kvalifikant

Adrian Mannarino (FRA/2) slobodan

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.