Ćorluka: ‘Nismo na nivou na kojem smo bili, no nije dramatično’

Foto: snimka zaslona

Nekada je doslovno krvario za Hrvatsku na terenu, a danas u posve novoj ulozi – Vedran Ćorluka kao član stručnog stožera Zlatka Dalića svoje vrijedno iskustvo prenosi reprezentativcima na pripremama u Rovinju. Za gledatelje HRT-a Ćorluka govori o tome kao se snašao, na čemu treba poraditi, ali i tko je favorit finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvih nekoliko dana, sve je novije za mene, s obzirom na to da sam u atmosferi koja mi je poznata, u okruženju s kojim sam dobro upoznat, mislim da sam se brzo dobro snašao, kaže član Stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije Vedran Ćorluka u intervjuu za HRT.

Nekada igrački, a sada trenerski autoritet svjestan je na čemu valja poraditi kako bi Hrvatska na Euru zasjala u punom sjaju.

– Nismo na nivou na kojem smo bili, puno je tu utakmica, teških protivnika, došla je mlada generacija, treba stvoriti atmosferu, to ne ide preko noći, rezultati nisu na koje smo navikli, ali nije dramatično. Kako poboljšati, shvatiti gdje griješimo, trener i stručni stožer te ja s njima, puno analiziramo, pokušavamo donijeti zaključke, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi se slažu da su nam vezni red i napad na visokom nivou, dok u obrani mnogi vide najslabiju kariku hrvatske momčadi, no iz igračko trenerske perspektive to izgleda ovako:

– Faza obrane je igra cijele ekipe i sigurno da tu ima mjesta za napredak i činjenica jest da smo dosta golova primili iz prekida, ostajemo na širokom prostoru, pa ispada da je samo obrana ta koja nije na nivou. Mislim da cijela ekipa može igrati puno bolje u tom segmentu, fokusirat ćemo se na to da se greške iz prijašnjih utakmica ne ponavljaju.

Kao i ostatak nogometnog svijeta i njega fascinira vitalnost bivšeg mu cimera Luke Modrića koji je potpisao novi ugovor s Realom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Motivaciju koju on pokazuje može biti primjer svima, on je profesionalac od glave do pete i to je primjer svima, dodaje Ćorluka.

Kao bivši igrač Manchester Cityja nije mogao izbjeći ni pitanje o subotnjem finalu Lige prvaka.

– Svatko tko me pita, pita jesi ti igrao u Manchester Cityju, puf. Nitko ne vjeruje da sam igrao u Cityju, ali to se ne može mjeriti s ovim sadašnjim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidim Manchester City kao favorita, s obzirom na to da su prvaci Engleske i imaju želju da nakon toliko neuspjeha napokon osvoje LP koja im nedostaje, ali Chelsea neće to tako lako prepustiti. Zbog Kove (Kovačića) iskreno se nadam da će tu titulu donijeti i produžiti niz Hrvata koji osvajaju Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.