Ćorluka: Vrata reprezentacije svima su otvorena

ćorluka
Foto: snimka zaslona

Pobjeda nad Ciprom bila je dio reprezentativnog plana za ovo okupljanje, drugi dio plana pobjeda je nad Slovačkom koju će Hrvatska prekosutra ugostiti u Osijeku. Dobra igra i rezultat protiv Ciprana trebali bi učvrstiti dobru atmosferu u reprezentaciji uoči utakmice sa Slovačkom o čemu je Marko Šapit razgovarao s pomoćnikom izbornika hrvatske reprezentacije Vedranom Ćorlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz suncem okupanog Cipra Vatreni su stigli u Osijek gdje su ih dočekali vjetra i kiša.

– Sigurno da je mali šok za tijelo, ali mislim da igrači su kroz sva ta silna putovanja i, naravno, mi u stožeru naviknuli na te razne promjene. Brzo smo se prilagodili i koncentrirali na ono bitno i što nas čeka u ponedjeljak, rekao je za HRT.

Za Ćorluku smo uvijek pričali da je on profesorski odrađivao posao na terenu pa jedno profesorsko pitanje. Koju bi ocjenu dao za jučerašnju utakmicu na Cipru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dat ću jednu četvorku, ne zato što ne zaslužuju peticu već zato što je to nešto što smo svi očekivali. Došli smo tamo odraditi posao. Uvjereno kako smo odradili jučer. Moglo je to završiti naravno i s boljom gol razlikom, ali najbitnije je da smo uzeli tri boda, zato i ta četvorka jer to je bilo očekivano.

Vatreni su u uzlaznoj putanji koju treba zadržati jer Rusi drže naš tempo.

– Mislim da je najbitnije to što smo zadržali tu energiju i tu pozitivu koju smo napravili posljednji ciklus. Mislim da ulazimo s nekim novim žarom, novom energijom, Igrači su svjesni gdje želimo i na koji način želimo to postići. Idemo u tu utrku s Rusima, oni se nekako drže, ne tako uvjerljivo kao mi u ovom trenutku. Mi smo koncentrirani sami na sebe jer znamo da je sve u našim rukama i ne obaziremo se baš previše što oni rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija dobro igra, pobjeđuje i daje nove igrače, Stanišić i Jakić su debitirali, a u krug A reprezentacije ulazi Sučić umjesto Kovačića koji neće igrati zbog žutih kartona.

– Mislim da je to poruka svima, nije ovo sad upozorenje. Tu nitko nije siguran više. Tu ima mjesta za sve koji će igrati dobro, koji to pokazuju iz vikenda u vikend u svojim klubovima. Mislim da ovi novi igrači koji su dobili tu šansu i koji će sad vjerojatno dobiti su dokaz da su svima vrata reprezentacije otvorena.

Slovaci su dobro znani protivnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Oni su već odigrali jako dobru utakmicu s Rusima gdje su bili puno bolji. Nažalost, na njihovu žalost, nisu uzeli povoljan rezultat. Sumnjam da nas s nečim mogu iznenaditi. Mislim da je to jedna reprezentacija koju jako dobro poznajemo. Igrali smo nedavno s njima i siguran sam i da Dražen koji je bio u Kazanu će nas dobro pripremiti kako i na koji su način igrali. Sigurno će nas dobro pripremiti za ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.