Cornet osvojila šesti naslov u Gstaadu

Foto: fah

Francuska tenisačica Alize Cornet prvi je put osvojila naslov pobjednice na WTA turniru u švicarskom Gstaadu, gdje je u nedjeljnom finalu svladala Luksemburžanku Mandy Minellu sa 6-4, 7-6 (6) te tako po šesti put postala pobjednicom na WTA Touru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Cornet je ovo prvi trijumf nakon više od dvije godine. Posljednji naslov osvojila je na početku 2016. u Hobartu. Francuskinja sada iz 12 finala ima šest pobjedničkih trofeja, a 32-godišnja Luksemburžanka Mandy Minella morat će potražiti novu priliku za svoj premijerni naslov.

Imala je priliku odvesti finale u treći set, nakon što je spasila dvije meč-lopte kod 5-6, jer je vodila sa 6-4 u ‘tie-breaku’, ali je Cornet osvojila četiri poena zaredom i spriječila preokret.

Minella je u Gstaadu za plasman u finale osvojila 180 bodova i 21.400 USD. Pobjednici je pripalo 280 bodova i 43.000 USD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gstaadu će se od ponedjeljka za bodove i pobjednički trofej boriti tenisači, a među njima će biti i hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić, koji je postavljen za 3. nositelja i slobodan je u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbina Lasla Đerea i Uzbekistanca Denisa Istomina.

Ćoriću se mogao pridružiti i reprezentativni kolega Viktor Galović, ali je u nedjeljnom kvalifikacijskom dvoboju poražen od Nijemca Yannicka Hanfmanna sa 6-7 (4), 7-6 (5), 6-4.

WTA Gstaad – finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alize Cornet (Fra/1) – Mandy Minella (Luk) 6-4, 7-6 (6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.