Site icon narod.hr

Courtois hvali Ancelottija: Daje veliku slobodu igračima kojima to odgovara

Foto: fah

O talijanskom stručnjaku Carlu Ancelottiju pričao je u intervjuu za AS i belgijski vratar Thibaut Courtois koji je poručio da je Ancelotti bio najbolji mogući izbor Florentina Pereza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Uspio je pronaći balans u tome da nam pruži slobodu, ali i da nam objasni koju taktiku želi i što očekuje od nas’, rekao je Courtois.

Belgijski vratar objasnio je na primjerima poput Luke Modrića, Viniciusa Juniora i Rodryga kakav je Ancelotti ‘maher’.

‘On daje veliku slobodu igračima za koje vidi da tako bolje funkcioniraju. To je napravio s Modrićem, Viniciusom i Rodrygom i povukao pravi potez. Dao im je slobodu na terenu, a baš to im je trebalo kako bi pokazali kakvi su majstori’, pojasnio je Courtois i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Mislim da mogu reći kako je Ancelotti genijalac. S njima je to pokazao jer to su igrači koje ne možeš ‘zaključati’ nekom svojom taktikom. Jednostavno im treba sloboda na terenu i to im je on pružio, a oni su mu se odužili na najbolji način. I zato je ‘Don Carlo’ jedan od najboljih trenera svih vremena’, rekao je, prenosi Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version