Čovjek koji je otjerao Niku Kovača iz Bayerna tvrdi: ”Posljedice pandemije će biti velike, to je jasno, nogomet će se promijeniti”

Foto: fah

Pandemija opasnog koronavirusa i dalje se širi svijetom, nažalost, i dalje uzima ljudske žrtve. Naravno, utječe to i na sport općenito, pa tako i nogomet s obzirom da su odgođena ili otkazana brojna sportska natjecanja, od Europskog prvenstva, Lige prvaka, do nacionalnih prvenstava, koja su privremeno u prekidu.  No, situacija se mijenja iz sata u sata, čini se kako malo tko danas razmišlja o nogometnim transferima dok svijet, po mnogima, ide prema ekonomskoj kataklizmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, onda se prisjetimo velike gospodarske krize, globalne recesije, od prije desetak godina, i u to vrijeme nogometni transferi odvijali su se nesmetano te su rušili brojne rekorde, dok nisu dosegli pretjerane, astronomske cifre. Kao što je bio, primjerice, transfer Neymara iz Barcelone u PSG. Pariški klub dao je za brazilsku zvijezdu više od dvjesto milijuna eura, no, ni do polufinala Lige prvaka nisu mogli, iako im je ona krajnji cilj. Možda u tome uspiju ove godine, ako situacija glede pandemije bude puno bolja i ako čovjek dobije bitku s virusom? Možda.

Kad su u pitanju prijelazni rokovi, koji se trebali ovog ljeta nesmetano odvijati, iako se više, barem ne ove godine, ne mogu očekivati transferi iznad sto milijuna eura, mnogi smatraju da bi svjetski nogomet zbog pandemije mogao pretrpjeti nesagledivu štetu. Jedan od njih je i prvi operativac Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, koji je sve učinio ne bi li bivši hrvatski izbornik,  Niko Kovač, dobio otkaz u Bayernu, i, naravno, u tome je uz pomoć njemačkih medija uspio.

Svjetski mediji pišu, doduše tek pomalo, stidljivo, o spajanju ljetnog i zimskog prijelaznog roka, bivši reprezentativac Njemačke, već spomenuti Rummenigge, upozorava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nitko sa sigurnošću ne može točno reći što nas čeka i kako će ova kriza utjecati na nogomet u idućim tjednima, mjesecima i godinama. Posljedice će biti velike, to je jasno. Nogomet će se promijeniti. Zbog toga smo odlučili da sve planove o kupovini novih igrača zasad stopiramo i stavimo na čekanje”, kazao je Rummenigge za njemačke medije te je ipak odlučio predvidjeti ponešto u svom stilu:

”Već sad mogu predvidjeti jednu stvar. Visina odšteta i plaća u Europi će se drastično promijeniti i morat će se revidirati. Kupovina i prodaja će se ujednačiti na tržištu.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.