Cro Cop uoči Gloryja: Svaka borba može mi biti posljednja

Nakon K-1 World Grand Prix Finala, Zagreb će ponovo biti centar svjetske borilačke scene – u subotu, 8. ožujka u Areni Zagreb održat će kick boks spektakl ‘Glory 14’ na kojem će glavne zvijezde biti Mirko “Cro Cop” Filipović i Remy Bonjasky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to njihova druga borba, revanš 12 godina nakon Mirkove pobjede u K1 u Fukuoki. Tada je Filipović slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi.

“Ne razmišljam o tome što će biti, ja sam borac koji ide borbu po borbu, trening po trening, svaka borba ti može biti posljednja, jer nikad ne znaš kako ćeš doživjeti koju i kakvu ozljedu,” kazao je Filipović kojem će to biti debi u Gloryju nakon osvajanja K-1 World Grand Prixa.

Cro Cop se osvrnuo i na svoju karijeru, kao i na način na koji razmišlja o sportu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada vidim da više ne mogu, kada se nakon jednog treninga ne stignem u potpunosti oporaviti do idućeg i kada budem jednostavno prazan, onda ću znati da je vrijeme da stanem. Trenutno se osjećam dobro, ulazim spreman u ovu borbu, no vidjeti ćemo što će biti dalje. Dugo sam u ovome i nije lako prestati, jer to je moj život.”

Ovo će Filipoviću biti treći nastup i peti meč u jednoj od najljepših dvorana Europe. Prvi put je nastupio 2012. na Cro Cop Final Fightu da bi otprilike godinu dana kasnije u istoj dvorani ostvario jedan od svojih životnih snova. Na završnici K-1 WGP Finala Filipović je svladao tri protivnika u jednoj noći i okitio se naslovom pobjednika prestižnog turnira.

“Leteći gospodin”, kako nazivaju legendarnog Bonjaskog, u Zagrebu će imati svoj posljednji nastup u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nekoliko je stvari utjecalo na ovo odluku. Prije svega Mirko je veliki borac, jedan od najvećih i uistinu mi je čast što ću se u posljednjem meču boriti protiv Cro Copa,” rekao je Remy Bonjasky na konferenciji za medije održanoj u hotelu Hilton.

Na Glory 14 nastupiti će još dva Hrvata, Igor Jurković koji će se boriti protiv Michaela Dutta, te Mladen Brestovac koji će se boriti protiv Jahfarra Wilnisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.