”Čudo od djeteta”: Petnaestogodišnji nogometaš u prvoj momčadi njemačkog doprvaka

Foto: Snimka zaslona

Prema pisanju njemačkih medija bilo je samo pitanje vremena kada će mladi 15-godišnjak Youssoufa Moukoko biti prebačen u prvu momčad Borussije Dortmund.  Naime, možda bi do toga došlo i u drugom dijelu nedavno minule sezone u Bundesligi da pandemija koronavirusa nije puno toga promijenila, pa čak i promociju 15-godišnjaka u prvu momčad jednog od najboljih njemačkih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o nogometašu, koji igra na poziciji napadača, o kojem se u njemačkim medijima godinama govori iako ima petnaest godina, navodno je u omladinskim kategorijama pravi fenomen te bi uskoro trebao dobiti priliku pokazati što zna i u društvu prvotimaca. Za prvu će ruku trenirati s prvom momčadi Borussije.

Naime, službeno je potvrđeno iz kluba da će 15-godišnje ”čudo od djeteta” predsezonu 2020/2021 trenirati s prvom momčadi, a od Borussije je dobio dres s brojem 18, radi se o dresu koji je bez vlasnika ostao nakon što je Balerdi prešao u Marseille. Inače, Moukoko je već odradio prvi trening s prvom momčadi Borussije Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moukoko je mladi reprezentativac Njemačke, u studenom će napuniti 16 godina. Naravno, zasad se ne može predvidjeti kad će dobiti priliku debitirati na jednoj ozbiljnoj utakmici za prvu momčad njemačkog doprvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.