Čupić kritizirao EHF: ‘Kölna nije trebalo biti, to nije regularno’

Foto: snimka zaslona

Hrvatska muška rukometna reprezentacija okupljanjem u Zagrebu započela je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Egiptu koje se održava od 13. do 31.siječnja 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na okupljanju s novinarima je popričao povratnik u nacionalnu vrstu Ivan Čupić, koji je sretan zbog dolaska, nada se da neće biti povreda i korone, a ljut je na EHF i odluku o Final fouru u Koelnu, piše HRT.

– Nažalost, još nismo kompletni, još neki igrači imaju klupske obaveze, čekamo da prođu ova testiranja, da se možemo opustiti u Poreču. Jedva čekamo negativne nalaze da možemo krenuti s treninzima, nadam se da neće biti ni povreda ni kroone pa da možemo misliti samo o igri, rekao je i dodao:

– Uvijek je lijepo, uzbuđen sam i sretan. Znam koji uteg nosi hrvatski dres, ciljevi su uvijek visoki i veliki, ciljamo na najviše. Sve se to miješa, ali kad si jedan od odabranih to je veliko zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O skupini koja nas čeka na SP-u kaže:

– Sigurno da smo favoriti grupe, očekuje se od nas da prenesemo četiri boda u drugi krug. Taj dio bit će još za uigravanje, s obzirom da se kasno okupljamo, no moramo biti ozbiljni, odraditi te utakmice bez šokova i problema. Naš stručni stožer i mi igrači iznijet ćemo taj prvi dio na pravi način pa da nakon križanja budemo pravi i kvaliteni. Znamo našu kvalitetu i ciljeve, to je uvijek borba za medalje. Možda se na početku zalomi neka greškica, ali kasnije u drugom križanju čekaju nas teške reprezntacije, tad će se iskristalizirati naša forma i igra, vjerujem da će to biti dovoljno za četvrtfinale.
O prijateljskim utakmicama sa Španjolcima je rekao:

– Kvalitetan protivnik, dobro je da igramo protiv njih, da vidimo gdje smo, da se neke stvari probaju. Kvalitetan su protivnik na kojem ćemo vidjeti što i kako dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U siječnju se reprezentaciji priključuju igrači iz najjačih ekipa…

– Sigurno da to nije optimalno, ali dugo godina smo skupa, ali znamo otprilike da oko 3. ili 4. siječnja reprezentacija kompletira. Ako ne bude povreda i pozitivnih bit će dosta vremena do 15. siječnja da se sve utrenira, smatra Ivan, koji nije sretan načinom kako je odlučeno o sudionicima Final foura u Koelnu, čime je onemogućeno njegovom Vardaru da brani naslov europskog prvaka:

– Jasno da Koelna nije trebalo biti, za mene to nije regularno, da nema naših ne bi to ni gledao. Moj stav je da ono što nije na terenu nego za zelenim stolom nije regularno, zaključio je Ivan Čupić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.